ЦСКА обърна Арда на „Българска армия“

ЦСКА надигра Арда с 2:1 у дома в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион „Българска армия“ бе вторият от наказанието на армейците без публика заради мелето между привърженици на „червените“ и Локомотив Пд преди срещата между двата състава, завършила с победа на „смърфовете“ с 3:1.

Брадли Мазику (д).

Възпитаниците на Стойчо Младенов показаха характер, за да спечелят отново срещу кърджалийци след осминафиналния успех за Купата на България с 2:0 в края на октомври. Арда започна по-добре в официалния дебют на новия старши треньор Славко Матич, който замени Георги Чиликов на поста, като откри още във втората минута чрез Милен Желев. В ролята на асистент се превърна Жуниньо. Последваха няколко добри ситуации пред вратата на Густаво Бусато, а ЦСКА трудно намери ритъма си.

Най-доброто положение пред домакините се откри пред Жорди Кайседо. Еквадорският нападател на армейците се извиси, но ударът му бе избит от стража на гостите Иван Караджов в напречната греда. След почивката Кайседо намери целта с глава след центриране от ъглов удар на Георги Йомов. „Червените“ натиснаха в търсене на пълен обрат и се добраха до такъв след точната интервенция на Брадли Мазику. До края Арда не успя да реагира и така ЦСКА записа втори пореден успех над съперника за по-малко от месец, вгорчавайки дебюта на Матич начело на кърджалийци.

„Червените“ са втори в класирането, на четири точки от лидера Лудогорец, който утре гостува на ЦСКА 1948 и е с мач повече от тима на Младенов. Арда е седми със 17 пункта. За ЦСКА предстои гостуване на Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите, а след това и сблъсък с шампиона Лудогорец в Разград. Арда е домакин на Левски. /БГНЕС