ЦСКА представи отбора за пролетта с класика над Царско село

ЦСКА победи Царско село с 3:0 в генералната си репетиция преди подновяването на първенството за пролетния полусезон. Точни за "армейците" бяха капитанът Юрген Матей, който се разписа в 24-ата минута, засичайки с глава центриране на Греъм Кери от ъглов удар, и Жорди Кайседо, който вкара два гола в последните осем минути на срещата.

Кайседо (д) вкара два от головете за успеха в контролата.

Преди началото на срещата на стадион "Българска армия" бяха представени и всички футболисти, на които "червените" ще разчитат през пролетния полусезон. Яник Вилдсхут, Георги Йомов, Греъм Кери и Бисмарк Чарлс също можеха да се разпишат и да направят победата на тима си още по-убедителна, но не успяха да преодолеят вратаря на гостите Хадим Ндиае.

Неочакван удар за треньора на ЦСКА Стойчо Младенов пък се оказа контузията, която получи Тибо Вион в 66-ата минута. Французинът бе фаулиран от Пиер Дзебли, който бе изгонен заради непремереното си влизане в краката на играча на "армейците", и бе откаран в болницата с линейка.

Седем минути преди края Жорди Кайседо покачи на 2:0 с точен удар в долния десен ъгъл на вратата, който матира вратаря Ндиае, а в последната минута оформи крайното 3:0, засичайки с глава центриране на Гарсес от левия фланг.

ЦСКА представи официално отбора за пролетния полусезон в първенството.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя (13 февруари), когато тимът гостува на Локомотив София в отложен мач от 4-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 16:30 ч. и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски". /БГНЕС