ЦСКА разби Ботев Враца и среща Лудогорец в 1/2-финалите за Купата

Отборът на ЦСКА се класира без проблеми за полуфиналите на Купата на България, след като разби Ботев Враца с 4:0 у дома в последния мач от четвъртфиналната фаза на турнира. На стадион "Българска армия" в герой за "червените" се превърна нападателят Жорди Кайседо, който реализира хеттрик за изразителния успех.

Жорди Кайседо отбеляза хеттрик за "червените"

Двубоят в София бе официален дебют за новия треньор на Ботев Веселин Великов, който замени на поста Антони Здравков в началото на седмицата, но Великов имаше доста проблеми срещу "армейците", които поведоха в резултата още в 11-та минута, когато Кайседо се разписа с глава след добро центриране на Тибо Вион отдясно. Пет минути преди почивката еквадорският футболист удвои от дузпа, отсъдена за нарушение на Атанас Зехиров срещу Брадли Мазику.

В 75-та минута Кайседо оформи своя хеттрик с изстрел от близко разстояние след подаване по земя отляво на Мено Кох. Само три минути след това Бисмарк Чарлс се възползва от грешка в защитата на гостите, за да оформи крайното 4:0 в полза на ЦСКА.

По този начин Бруно Акрапович продължи със страхотното си представяне за Купата на България, която спечели с Локомотив Пловдив в последните два сезона, а сега изведе ЦСКА до полуфиналите в надпреварата, където са още тимовете на Лудогорец, Арда и Славия. Изтегленият по-късно жребий отреди за съперник на "червените" в следващата фаза шампионът на България Лудогорец. Първият двубой е на стадион „Българска армия“, а реваншът ще бъде на „Хювефарма Арена“ в Разград. „Зелените“ стигнаха до полуфиналите, след като елиминираха действащия носител Локомотив Пд с 2:1 след продължения.

В другия полуфинал съперници са Арда и Славия. Първата среща е насрочена за „Арена Арда“ в Кърджали, а реваншът ще бъде на стадион „Славия“ в столицата. Кърджалийци надиграха ЦСКА 1948 с 1:0, докато „белите“ отстраниха Левски с 2:1. Първите мачове ще се изиграят на 6/7 април, а реваншите седмица по-късно. Финалът за Купата е насрочен за 19 май на Националния стадион „Васил Левски“. В него символичен домакин ще бъде победителят от двойката Арда – Славия. /БГНЕС