ЦСКА разби Хебър и поведе в класирането

Отборът на ЦСКА поведе в класирането на Първа лига, след като разби Хебър Пазарджик с 4:0 у дома в мач от 14-ия кръг на Първа лига. На стадион "Българска армия" играчите на Саша Илич нямаха проблеми срещу новата в елита и категорично го надиграха, за да се върнат на победния път след загубата от Лудогорец в предишния кръг.

Гостите успяха да опазят врата си суха през първия половин час, но в 32-та минута централният нападател на "червените" Дюкенс Назон откри резултата, а десет минути след почивката националът на Хаити удвои преднината на домакините. В 59-та минута в игра за "армейците" се появи Брайън Морено и само две минути по-късно той се разписа за 3:0, а след още десет минути оформи крайното 4:0 в полза на ЦСКА. Хебър завърши мача с човек по-малко след директен червен картон на Алехандро Серано в 79-та минута.

По този начин ЦСКА записа девета победа от началото на сезона и излезе на първо място в подреждането с 28 точки, една повече от втория ЦСКА 1948, който е изиграл мач повече. На трета позиция е Лудогорец с 26 точки, като "орлите" на свой ред могат да излязат начело, ако вземат гостуването си на Берое в понеделник. Хебър заема 13-та позиция в класирането с актив от 10 точки. /БГНЕС