ЦСКА с шанс да настигне Лудогорец на върха в класирането

Днес ще се изиграят последните два мача от третия кръг на Първа лига. ЦСКА има уникалния шанс да се изравни по точки с Лудогорец на върха в класирането. Шампионите стигнаха само до 2:2 при гостуването си на ЦСКА 1948. На тима от "Българска армия" му предстои тежко домакинство на Черно море, който при успех пък може да оглави еднолично подреждането, след като до момента е с два успеха от две срещи.

ЦСКА и Черно море закриват третия кръг в Първа лига.

ЦСКА записа доста неубедително представяне срещу Македония Гьорче Петров (0:0) в Лигата та конференциите. "Армейците" играха с човек повече цяло време, но въпреки това не успяха да създадат опасности пред съперниковата врата. Тимът е без трима от най-креативните си футболисти от миналия сезон в лицето на Греъм Кери, Георги Йомов и Жорди Кайседо. Кери и Кайседо напуснаха, а Йомов все още не се е появявал в игра през тази кампания заради контузия. В тяхно отсъствие головете за ЦСКА идват трудно.

В същото време Черно море сформира боеспособен отбор, който играе безупречно в защита. "Моряците" имат пълен актив от точки след две победи с 1:0.

По-рано през деня, новакът Септември посреща Ботев Враца. И двата тима са временно в средата на класирането с по три точки. Врачани взеха важна победа на свой терен срещу Ботев Пловдив. Както те, така и съперникът им има проблеми в защита. Септември започна с поражение от Лудогорец (0:3) в първия кръг, но след това надви новака Хебър с 3:1 като гост.

Пълна програма за 3-ия кръг на Първа лига:

Петък, 22 юли

Спартак Варна - Пирин 1:1

ЦСКА 1948 - Лудогорец 2:2

Събота, 23 юли

Берое - Локомотив София 1:1

Ботев Пловдив - Арда 0:2

Неделя, 24 юли

Локомотив Пловдив – Хебър 2:1

Славия - Левски - отложен

Понеделник, 25 юли

18:15, Септември - Ботев Враца

20:30, ЦСКА - Черно море. /БГНЕС