ЦСКА се издъни срещу Царско село насред „Българска армия“

ЦСКА и Царско село завършиха при нулево равенство в двубой от 23-ия кръг на Първа лига. „Червените“ разочароваха с представянето си и закономерно понесоха нов удар по амбициите за шампионска титла.

Първото полувреме мина почти без никакви ситуации пред двете врати, като най-дейният от „армейците“ до почивката Яник Вилдсхут на два пъти пробиваше по аутлинията, но и двата пъти опитът му за комбинация със съотборник се оказваше неуспешна. Стражът на „царете“ Хадим Ндиайе се отчете и с намеса при далечен изстрел на Иван Турицов.

ЦСКА изигра посредствен мач срещу Царско село у дома.

След паузата възпитаниците на Стойчо Младенов опитаха малко по-настойчиво да преодолеят по-непретенциозния съперник, като Георги Йомов стреля опасно и предизвика намеса на Ндиайе. Веднъж и гредата спаси вратаря при удар на Карло Мухар, а най-чистото положение за „червените“ се откри пред влезлия от пейката Бисмарк Чарлс в самия край на добавеното петминутно продължение от главния съдия Радослав Гидженов. Нападателят обаче стреля неточно от изгодна позиция.

По този начин ЦСКА се издъни и допусна трета грешна стъпка от началото на пролетния полусезон след равенствата с Локомотив София и Левски. Тимът изостава с пет точки от лидера и шампион Лудогорец, който утре приема Левски в дербито на кръга. Царско село спря серия от шест последователни поражения в първенството в дебюта на новия старши треньор Стефано Макопи. В следващия кръг Царско село приема Лудогорец, докато ЦСКА гостува на Ботев Пд.

По-рано през деня, Локомотив София победи Ботев Враца с минималното 1:0 у дома в двубой от 23-ия кръг на Първа лига.

На Националния стадион „Васил Левски“ „железничарите“ започнаха по-силно след няколко добри ситуации пред вратата на Красимир Костов откриха в 32-та минута, когато Октавио се разписа от дузпа. Малко след това попадение на Владимир Семерджиев от домакините бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). След почивката играчите на Иван Колев останаха в намален състав след директния червен картон на Йоргос Кацикас.

Октавио (д) отбеляза победния гол за Локо Сф срещу Ботев Вр.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа чрез Юлиян Ненов, но той се провали от бялата точка и така врачани останаха с празни ръце в четвърти пореден мач за първенство. От своя страна, локомотивци сложиха на свой ред край на поредица от три последователни поражения.

В класирането Локомотив е 12-и с 22 точки, докато Ботев е след тях с три пункта по-малко. В следващия кръг тимът на Дани Моралес приема Пирин Благоевград, докато столичани гостуват на Левски. /БГНЕС