ЦСКА се подсили с естонски национал, Кръстев направи първа тренировка с "червените"

Отборът на ЦСКА привлече естонския национал Карол Метс. 28-годишният защитник премина успешно медицинските прегледи в София и подписа договор с клуба до края на сезона. В следващите дни Метс ще бъде картотекиран в БФС, като той ще може да участва само в мачовете от българското първенство, тъй като регистрирането на играчите за груповата фаза на Лигата на конференциите приключи на 2 септември.

Карол Метс има над 70 мача за националния отбор на Естония

Естонският бранител има 71 мача за националния отбор на родината си, като дори бе титуляр преди дни при нулевото равенство на Естония в Уелс. През последната година високият 191 см защитник записа 23 срещи в Саудитска Арабия с екипа на Ал Итифак.

Новото попълнение на ЦСКА има сериозен опит в елитните първенства на Естония, Норвегия, Нидерландия и Швеция, където в актива му личат над 300 мача и 10 гола за Флора (Талин), Викинг (Ставангер), НАК Бреда и АИК (Солна).

Днес футболистите на ЦСКА проведоха изключително освежаваща тренировка преди двубоя със Славия от 7-ия кръг на Първа лига в събота. Възпитаниците на Стойчо Младенов се подготвяха в отлично настроение на базата в Панчарево. Първо занимание с новите си съотборници направи нападателят Калоян Кръстев, който досега бе част от лагера на националния отбор. Другият новопривлечен футболист Карло Мухар, също се готвеше заедно с отбора, с който тренира още на лагера в Банско. И двамата играчи вече са картотекирани и са на разположение на треньора Стойчо Младенов за двубоя в събота.

Най-сериозно повлия на настроението едно от упражненията на помощник-треньора Тодор Янчев. Бившият капитан на ЦСКА раздели футболистите на 4 групи в учебна игра, включваща конуси и рингове, които не трябваше да бъдат докоснати при разменени подавания. Сгрешилите трябваше да правят допълнителни спринтове, с което си спечелиха смеха и шегите от страна на отличниците.

Встрани от основната група пък треньорът на вратарите Стоян Колев се готвеше с Густаво Бусато, Димитър Евтимов и Алекс Божев. В едно от следващите упражнения тримата бяха подложени на истински разстрел от полевите футболисти, а едно от най-красивите попадения бе дело на Пламен Гълъбов.

ЦСКА посреща Славия в събота от 20:45 часа. /БГНЕС