ЦСКА ще си връща първото място в Благоевград

Още два мача от 27-ия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, 23 април. От 17:45 часа Пирин посреща ЦСКА на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, докато от 20:00 часа Левски е домакин на Берое.

"Армейците" гостуват на "Христо Ботев" в 17:45 часа.

"Червените", които дълго време бяха лидери в класирането, бяха изместени от първото място след победата на Лудогорец над Локомотив София в петък. Все пак "армейците" имат възможността да се върнат на върха, ако вземат три точки в Благоевград. Играчите на Саша Илич не са особено убедителни в последните седмици, като в последния кръг записаха нулево равенство с Левски след спасена дузпа от вратаря Густаво Бусато в последната минута, а в началото на месеца отпаднаха от Купата на България след домакинска загуба от Черно море. Въпреки това столичани постигат нужните резултати в първенството и печелят точки, като същевременно имат най-добрата защита в Лигата - 12 допуснати гола в 26 мача.

От своя страна Пирин се представи силно през март и взе последователни победи срещу Лудогорец и Хебър, но след това "орлетата" нямат успех три мача. Благоевградчани заемат 14-то място в класирането с 21 точки.

В късния мач Левски посреща Берое във втория двубой на Елин Топузаков начело на тима. "Сините" изпуснаха добър шанс да победят големия си съперник ЦСКА в миналия кръг и в резултат на това се смъкнаха до пето място в класирането с 45 точки, три по-малко от четвъртия Черно море, който е изиграл мач повече. Берое е на 12-та позиция с 24 пункта.

Пълна програма за 27-ия кръг на Първа лига:

Петък, 21 април

Ботев Враца - Черно море 0:2

Лудогорец - Локомотив София 1:0

Събота, 22 април

Хебър - Арда 0:1

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив 1:0

Неделя, 23 април

17:45, Пирин - ЦСКА

20:00, Левски - Берое

Понеделник, 24 април

17:30, Спартак Варна - Септември

20:00, Славия - Ботев Пловдив. /БГНЕС