ЦСКА си свърши работата с Македония ГП, Ботев отпадна от ЛК

ЦСКА надигра Македония Гьорче Петров с убедителното 4:0 у дома в мач-реванш от втори предварителен кръг на турнира Лига на конференциите. Пред погледа на бившия нападател на „червените“ и кандидат за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който бе специален гост на „Армейския следобед“ преди срещата, възпитаниците на Саша Илич постигнаха закономерна победа срещу по-непретенциозния си съперник, който не успяха да победят в първия мач, завършил при нулево равенство.

На стадион „Българска армия“ в столицата „армейците“ започнаха по-активно, но трудно достигаха до опасности пред вратата на северномакедонците. Все пак, ЦСКА поведе в резултата след около половин час игра, когато капитанът Юрген Матей се разписа след асистенция на Маурисио Гарсес. По този начин завърши и първата част.

"Армейците" вкараха четири безответни гола на северномакедонския си съперник.

След почивката „червените“ се развихриха и отбелязаха още три безответни попадения в мрежата на обезверения тим на Македония ГП. Първо, Лазар Туфегджич намери в коридор Георги Йомов, който с външен фалц преодоля стража на гостите Християн Стевковски. В 78-та минута Туфегджич оформи класиката от близка дистанция след удар в напречната греда, а в края резервата Дюкенс Назон реализира дебютния си гол с екипа на столичния гранд.

Така ЦСКА продължи към трети квалификационен кръг на надпреварата, където чака победителя от двойката Сейнт Патрик‘с Атлетик и Мура. За Илич и компания предстои домакинство на Берое в края на седмицата, преди първия двубой с ирландци или словенци на 4 август, като „червените“ са домакини. Реваншът е седмица по-късно.

В Кипър, отборът на Ботев Пловдив приключи с участието си в евротурнирите през този сезон, след като загуби от АПОЕЛ Никозия с 0:2 като гост в реванш от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Първият мач в София бе завършил при нулево равенство, а тази вечер "канарчетата" записаха поражение и отпаднаха от надпреварата.

АПОЕЛ отстрани "канарчетата" от евротурнирите.

Домакините успяха да пробият защитата на българския тим в самия край на първото полувреме, когато удар от далечно разстояние на Исам Чебаке рикошира във Виктор Генев и не остави шансове на вратаря на пловдивчани Хидайет Ханкич. След почивката възпитаниците на Азрудин Валентич се опитаха да възстановят равенството, но бяха неефективни в атака, а АПОЕЛ подпечата своя успех с гол на Йоргос Ефрем от свободен удар в допълнителното време.

По този начин Ботев загуби с 0:2 и продължи със слабото си представяне от началото на сезона, което може да доведе и до раздяла с треньора Валентич. /БГНЕС