ЦСКА удари Базел и доближи групите на Лига на конференциите

Отборът на ЦСКА направи важна крачка към груповата фаза на Лига на конференциите, след като победи Базел с 1:0 у дома в първи мач от плейофния кръг на турнира, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" напълно обезличиха своя съперник в София

На Националния стадион "Васил Левски" играчите на Саша Илич успяха да се възползват от едно от малкото си положения, за да стигнат до ценен успех, който им дава добри шансове да играят в груповата фаза на евротурнирите за трета поредна година.

От самото начало на двубоя "червените" не бяха притеснени от именития си съперник и изглеждаха по-настойчиви в атака, макар че трудно стигнаха до положения. Най-добрите шансове през първата част се откриха пред Маурисио Гарсес и Георги Йомов, но до гол така и не се стигна. След почивката "армейците" продължиха да бъдат по-настойчиви и това даде резултат в 70-та минута, когато Иван Турицов и Гарсес комбинираха добре отдясно, бразилецът нахлу в наказателното поле и центрира силно по земя, като резервата Маурисио Бамба се размина с топката, но след него Серхио Лопес прати топката в своята врата за 1:0.

До края на двубоя швейцарците така и не успяха да отговорят на предизвикателството и не застрашиха сериозно Густаво Бусато, макар че капитанът на ЦСКА Юрген Матей се отличи с важна намеса в 90-та минута, блокирайки удар на съперников футболист. От своя страна "армейците" имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Адам Салай, но реферът Дуйе Струкан отсъди фал в атака.

По този начин ЦСКА взе преднина преди реванша в Швейцария след седмица, след който ще стане ясно дали българският тим ще постигне сериозен успех, влизайки отново в групите на Лига на конференциите. /БГНЕС