ЦСКА удари Локо Пд и е първият 1/2-финалист за Купата на България

ЦСКА се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на турнира за Купата на България и продължи успешно защитата на трофея след успех над Локомотив Пловдив с 2:0 у дома.

Георги Йомов (л) вкара един от головете за "червените".

На стадион „Българска армия“ се изправиха последните двата отбора, печелили последните три издания на надпреварата. Срещата започна с отлично положение за гостите, които можеха да открият резултата чрез Преслав Боруков, който се озова очи в очи с Густаво Бусато, но стражът на „армейците“ се намеси по чудесен начин, за да предотврати попадението. Домакините отвърнаха с остър шут на Брадли Мазику, който разигра с Греъм Кери, но Лукас Рейдър бе последна преграда пред гола.

Вратарят на „смърфовете“ обаче нямаше какво да направи в 33-та минута, когато Жорди Кайседо отбеляза дежурния си гол с екипа на „червените“, откъсвайки се от бранител на съперника и стреляйки под плонжа на Рейдър. Осем по-късно Георги Йомов покачи на 2:0 след двоен рикошет, който излъга безпомощния страж на пловдивчани.

След почивката ЦСКА намали темпото, като Локомотив имаше своите шансове да се върне в срещата, но ги пропиля най-вече чрез Боруков, който отново бе разколебан от един от героите за домакините Бусато. Така, възпитаниците на Стойчо Младенов продължават към полуфиналите и се реваншираха за поражението си от Локомотив по-рано през сезона на „Армията“, когато играчите на Александър Тунчев ликуваха след успех с 3:1.

Феновете на Локомотив издигнаха транспарант в подкрепа на Украйна.

Останалите три четвъртфинала за Купата предстои да се изиграят в сряда и четвъртък, като утре Левски и Лудогорец играят съответно срещу Септември София и Монтана, а в четвъртък Славия приема Берое. /БГНЕС