Цветанов: Ние сме за лустрацията и няма да се коалираме с формации, които не я припознават

Основният ни опонент това е лявото. Тези, които се опитват да размият този модел, са за задкулисието и за продължаване на тези евентуални корупционни схеми, предшестващи други правителства. Нашата идея и цел е за позициониране на дясното.

Ние трябва да се позиционираме много ясно в дясното, за да кажем, че има пандемия, която рефлектира пряко върху изборния процес и върху страха, който има в хората. Трябва да има силна информационна кампания и подкрепяме ваксинирането. Независимо от това дали има политически дивидент или не, ние казваме каква е истината. Липсата на политическо лидерство през последните две години ни доведе до тук. Това каза Цветан Цветанов - председател на Републиканци за България, водач на листите за Благоевград и Велико Търново на Национално обединение на десницата по БНТ.

По думите му вече няма доверие в институциите, а Национално обединение на десницата иска да възстанови доверието в парламента и в държавните институции. „Всички, които припознават своите ценности и политики, могат да се присъединят към Национално обединение на десницата“, призова Цветан Цветанов.

В момента всичко е олевяло, всичко е само на популизъм и няма нито една политическа формация, която да има ясния десен профил. От Национално обединение на десницата сме за лустрация – това ще е приемливо ли за всички тези, които биха приели тази дясна политика?“, попита Цветанов.

„Ние сме за тези, които са в трудоспособна възраст да могат да работят, но не да получават социални помощи, защото това е кражба от пенсионерите. Всички, които получават социални помощи, но не образоват децата си, не трупат трудови навици, за да могат да работят – това е кражба от работещите. Ние сме в дясното и всичко, което би могло да бъде подкрепено за дясна политика, с такива формации бихме могли да работим. За дадени коалиционни споразумения, не бихме могли да отговорим категорично, каза Цветанов.

Цветан Цветанов призова всички гласоподаватели да гласуват с номер 7 в интегралната бюлетина на 14 ноември. /БГНЕС