Цветанов: Републиканци за България няма да допуска грешките на предишния проект

Председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов разказа за целите на политическия проект и поясни, че той е със силна евроатлантическа ориентация.

Според него посоката не е толкова устойчива при другите партии, макар че се обсъжда от много време. Цветанов определи хората в партията като млади и силни, с добро образование, получено на Запад, експерти с чисто професионално минало.

Цветан Цветанов обясни по бТВ, че не се отказва от възгледите си, които е изповядвал в самото начало на учредяването на партия ГЕРБ.

„В последния мандат това се разми“, категоричен е той.

„ГЕРБ се появи като алтернатива на ДПС и на Тройната коалиция, днес обаче виждаме, че ГЕРБ е усвоила точно този стил на управление“, каза Цветанов.

„Човек трябва да има ясни принципни позиции и да е последователен, и затова този проект искам да не допуска грешки и слабости от предишния“, каза още председателят на ПП „Републиканци за България“.

Той спомена отново връзките между ГЕРБ и ДПС, които по думите му са били достатъчно явни на местните избори през 2019 г. И отражението им виждаме и до днес.

Цветанов заяви, че всички институции са пряко подчинени на ГЕРБ и министър-председателя и това трябва да се промени. /БГНЕС