Цветозар Томов и Любомир Георгиев са номинацията на ДБ за членове на ЦИК

Социологът Цветозар Томов и общинският съветник в София и математик Любомир Георгиев са номинациите на „Демократична България" за членове на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи председателят на ПГ на партията Христо Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

На снимката: Цветозар Томов

Според партията двамата кандидати имат голям изборен опит и се ползват с доверието на обществото.

Президентът Румен Радев насрочи за днес консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации, след като промените в Изборния кодекс му отредиха много по-големи правомощия по назначаването на състава на изборната комисия.

На въпроса какво мисли за датата 11 юли, която държавният глава определи за предсрочните парламентарни избори, Христо Иванов отговори: „Чудесна дата, това беше една от датите на събитията в „Росенец“. Считаме, че ще ни бъде на попътен вятър“.

Според него избирателната активност през лятото ще бъде въпрос на кампания, която ще подемат партиите. „Да сложим аргументите пред скоби, дължим на избирателите много по-ясен отговор какво управление си представяме. Миналата кампания беше доминирана от това против какво управление сме – това на ГЕРБ. Изпълнихме една от големите задачи“, каза още Христо Иванов. /БГНЕС