Тейлър Суифт стана доктор хонорис кауза на университета в Ню Йорк

"Здравейте, аз съм Тейлър! Последния път, когато бях на стадион с такива размери, танцувах на токчета и носех блестящо трико. Това облекло е много по-удобно."

Тейлър Суифт

Така започна речта си известната американска певица на церемонията по връчването на дипломите на Нюйоркския университет, облечена в традиционната тога в черно и лилаво.

Събитието беше посветено на випуск 2022, както и на завършилите през 2020 и 2021 г., обхванати от пандемията, и беше толкова голямо, че се наложи да се проведе на стадион "Янки".

32-годишната Суифт отправи няколко съвета към завършилите студенти.

"Животът може да бъде тежък, особено ако се опитвате да непрекъснато да преследвате успеха. Част от израстването и преминаването към нови глави от живота ви е свързано с умението да улавяте и да пускате на свобода”, каза тя.

"Второ, научете се да живеете заедно с кризата... Имах период, в който през цялата 2012 г. се обличах като домакиня от 50-те години на миналия век", сподели певицата, визирайки фазата си на "жилетка".

"Но знаете ли какво? Забавлявах се."

Носителката на 11 награди „Грами” насърчи слушателите си да рискуват.

"Като дете ми се внушаваше, че ако не правя грешки, всички деца на Америка ще пораснат като съвършени ангели. Ако обаче се подхлъзна, цялата Земя ще се измести от оста си и вината ще бъде изцяло моя, а аз ще отида завинаги в затвора за поп звезди.”

"Понякога човек допуска грешки. И аз също. А когато го направя, най-вероятно ще прочетете за това в интернет", пошегува се тя. "Ще ни се случват тежки неща. Ще се справяме. Ще се учим от тях. Благодарение на това ще станем по-устойчиви."

След няколко минути на сцената Тейлър Суифт завърши речта си с положителна нотка. "Надявам се, че знаете колко се гордея, че мога да споделя този ден с вас. Правим го заедно. Така че нека продължим да танцуваме, сякаш сме... випуск 22". /БГНЕС

Ню Йорк / САЩ