Тен Хаг и Рашфорд обраха наградите за септември

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг получи наградата за най-добър треньор във Висшата лига за месец септември, докато нападателят на тима Маркъс Рашфорд бе отличен за номер едно сред играчите.

Тен Хаг имаше много тежък старт на престоя си при "червените дяволи", като записа загуби от Брайтън с 1:2 и Брентфорд с 0:4 в първите си два мача в Лигата, но след това стабилизира представянето на тима и записа четири поредни успеха в първенството, включително в дербитата с Ливърпул и Арсенал. 52-годишният специалист е първият нидерландец с наградата от Роналд Куман през януари 2016 насам, както и първият треньор на Манчестър Юнайтед с приза от Оле Гунар Солскяр през януари 2019.

Рашфорд пребори конкуренцията за номер 1 сред футболистите, след като участва директно и в четирите гола на тима в двата мача през септември - победи над Лестър Сити и Арсенал. "Чувството е приятно, не започнахме добре сезона, но да запишем четири поредни победи е хубаво", коментира английският футболист, който призна, че любимият му момент от месеца не са двата му гола срещу Арсенал, а асистенцията към новото попълнение Антони в дебюта на бразилеца. За Рашфорд това е втора награда за играч на месеца след януари 2019.

Голмайсторът на Брентфорд Айвън Тоуни получи наградата за най-красив гол на изминалия месец. /БГНЕС