Тен Хаг: Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за отношение

Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за отношение. Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг след успеха над Ливърпул с 2:1 в голямото дерби на Англия. „Червените дяволи“ изиграха силен мач и ликуваха над големия съперник за първата си победа от началото на кампанията във Висшата лига.

Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за отношение. Имаше комуникация и борбен дух. Исках различен подход и различно отношение и точно това направиха играчите на терена. Това е само начало. Можем да играем с далеч повече хладнокръвие и да сме още по-опасни. Да бъде отбор и да имаме дух – това и демонстрирахме днес“, започна нидерландецът за Sky Sports.

Ерик тен Хаг.

Не винаги става въпрос за това, което съм казал. Казах, че трябва да действаме и да говорим по-малко, да направим така, че сме отбор, да се борим и да бъдем храбри, като си дадем възможности. Не става въпрос само за духа, когато топката не е в нас. Понякога нападателите мислят, че не могат да направят, защото трябва да съхранят енергия за действия в атака. В днешно време това е изискващо и точно това видяхте днес. Щастлив съм, че Рашфорд и Санчо вкараха головете“.

Доволен съм от представянето, но трябва да играем така във всеки мач. Не само срещу Ливърпул. Всеки двубой във Висшата лига е труден, трябва да сме на върха на възможностите си във всяка среща. Всичко започва с духа“, завърши бившият наставник на Аякс. За Юнайтед предстои гостуване на Саутхемптън в следващия кръг.

Ако бяхме играли малко по-добре, трябваше да спечелим. Това сподели мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след загубата на неговия тим от Манчестър Юнайтед с 1:2 в дербито от третия кръг на Висшата лига. Поражението остави мърсисайдци без успех от началото на кампанията след три изиграни кръга при две равенства и загуба.

Очевидно е, че сме в неприятна ситуация по отношение на проблемите с контузени играчи, минаваме седмицата с 14-15 налични футболисти. Трябва да направим така, че никой от тях не получи травма, защото нямаме истински опции в момента. Дори предвид положението ни, но с малко по-добра игра, ако бяхме малко по-убедени относно това, което правим, трябваше да спечелим тази среща. Знам, че звучи абсурдно, но виждам нещата по този начин“, започна германецът.

Юрген Клоп.

Те бяха много агресивни в началото, беше абсолютно ясно какво ще се случи. Действителността показва, че ако бяхме наистина готови, и в началото, те бяха по-агресивни от нас, удариха греда и беше много интензивен мач. След това те реализираха попадение и ние поехме контрола, играхме така, както искахме, малко или много. Нямахме късмет в някои ситуации, особено около статичните положения. Не знам как при една ситуация топката не влезе във вратата, в мач като този срещу Юнайтед щеше да бъде много полезно, ако бяхме вкарали в онзи момент и се бяхме оттеглили на почивка при 1:1“.

Допускането на втори гол не помага и след това вкарахме ние – впоследствие мачът отново стана много интензивен, с много прекъсвания – не е това резултатът, който искахме. Може би те бяха по-остри, това не е правилно, разбира се, но когато се успокоихме, бяхме там. Имахме огромен брой удари за гостуване на Юнайтед, трябва да използваме повече тези моменти, ако го направим“, завърши Клоп, за чийто тим предстои домакинство на новака Борнемут в събота. /БГНЕС