Тен Хаг: Победа на "Анфийлд" е следващата крачка за Манчестър Юнайтед

Ерик тен Хаг заяви, че победа на "враждебния" "Анфийлд" в неделя ще бъде "следващата крачка" в развитието на неговия Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" подновяват ангажиментите си във Висшата лига след успехи в Лига Европа, финала на Карабао Къп и Купата на Футболната асоциация, търсейки първа победа при визита на Ливърпул от януари 2016-а насам. Знаков успех извън "Олд Трафорд" е може би единственото, което липсва в дебютния сезон на нидерландеца начело на манчестърци, след като тимът загуби при гостуванията си на Манчестър Сити и Арсенал по-рано през кампанията.

"Това е следващата крачка, която трябва да направим. Мисля, че досега имахме силни представяния далеч от дома. Стадионът е с еднакви размери навсякъде, съдиите са общо четирима, топката е кръгла, има въздух в топката. Трябва да играем така, че да ги накараме да играят нашия футбол", започна той. Юнайтед са наясно, че публиката ще е твърдо зад Ливърпул в неделя вечер, като победа за мърсисайдци ще им даде ново самочувствие в битката за топ 4. "Червените нямат загуба в шест поредни домакински срещи с манчестърския си съперник. "Знаем какво ни чака от трибуните и трябва да се справим с това. На нашите играчи им харесва това, обичат да играят в такава атмосфера. Бил съм на "Анфийлд". Очаквам с нетърпение мача с тях, познавам обстановката, ще бъде страхотно и враждебно спрямо нас, но това ни допада".

Ерик тен Хаг.

Когато двата тима се срещнаха за последно в дома на мърсисайдци, Ливърпул стигна до категоричен успех с 4:0 и бе близо до куадрупъл. Сега Юнайтед са единственият отбор с шансове за спечелване на всички четири трофея, за които се бори, след като вече взе Купата на Лигата. Независимо от впечатляващата си форма, тимът е далеч от лидера Арсенал в битката за титлата в Англия - на 11 точки, въпреки че има мач по-малко спрямо "топчиите". Въпреки това, след като отстраниха Барселона в Лига Европа и са вече четвъртфиналисти за ФА Къп, момчетата на Тен Хаг със сигурност не биха отказали да добавят още купи във витрината си до края на сезона.

"Не говорим за куадрупъл. Всички погледи са насочени върху следващия ни мач, голям сблъсък. Двубоят ще бъде страхотен и сме развълнувани да бъдем част от него. Куадрупълът е тема за мечтатели. Това е за феновете, хубаво е, но не е за нас и играчите го знаят. Те не се разсейват с тези красиви мечти, така че може вие да си помечтаете, но ние не го правим", добави мениджърът на Юнайтед.

Колега му Юрген Клоп призна на днешната си пресконференция преди неделния сблъсък с Манчестър Юнайтед във Висшата лига, че "червените дяволи" правят много по-добър сезон от Ливърпул. Юнайтед спечелиха вече Карабао Къп и продължават напред за Лига Европа и ФА Къп, като са на 11 точки от лидера Арсенал в Премиършип, с мач по-малко от "топчиите". От своя страна, мърсисайдци отпаднаха за двете домашни купи, а през миналата седмица допуснаха тежко поражение от Реал Мадрид с 2:5 у дома в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига. Във Висшата лига тимът не играе според стандартите си и ще се бори за място в топ 4, като последните четири мача за първенство вдъхват оптимизъм на отбора, след като "червените" записаха три победи в тях и са с четири последователни сухи мрежи.

"Очаквам с нетърпение този мач. Това е "мачът". Те играят далеч по-добре от нас през този сезон, но това не означава нищо. Не ти гарантира победа, а просто значи, че имаш повече точки в класирането. Тъкмо на това се наслаждавам най-много. Около тези мачове се откъсваме от понякога неособената реалност и се влагаме максимално в сблъсъка. Футболът е най-важното нещо за 94 минути. Целият свят ще наблюдава срещата. Трябва да направим така, че да покажем, че все още е невероятно трудно да се играе срещу нас. Трябва съперникът ни да го осъзнае. Изобщо не ме интересува какво прави Манчестър Юнайтед, просто го уважавам", започна той.

Юрген Клоп.

Германският специалист похвали специално Маркъс Рашфорд. Нападателят на Юнайтед се намира в отлична форма, като вече има 25 гола през кампанията във всички турнири след разочароващи последни две години на "Олд Трафорд". "Почти невъзможно е да си от Ливърпул и да си щастлив за нещо, свързано с Манчестър Юнайтед. Но аз наистина се радвам за Рашфорд, защото миналата година за него беше трудна - той не се представяне на нивото, на което знаем, че може да играе. Знаех, че това рано или късно ще се промени, но понякога в живота не разполагаме с достатъчно време да го променим. Но сега той играе невероятно. Неговата скорост, техника, комбинацията от различни качества, колко спокоен е пред гола, отбелязва както лесните ситуации, така и най-красивите, вкарва с глава, абсолютно всичко. Играли сме преди срещу първокласни нападатели и ако винаги опитваш да се справяш един на един, винаги биваш наказван - така че ще трябва да го опазим колективно".

Клоп добави, че няма нови проблеми с контузени играчи. "Вчера всички футболисти бяха добре с изключение на играчите, които продължават да лекуват травми - Тиаго и Диас. Джо Гомес е близо до завръщане, но не достатъчно близо", коментира наставникът на Ливърпул, чиито три победи в последните четири мача за първенство срещу Евертън, Нюкасъл и Уулвърхемптън бяха с по 2:0. /БГНЕС