Тен Хаг: Трябваше да спечелим, спестиха червен картон на Кунде

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг изрази мнение, че Жул Кунде е трябвало да бъде изгонен при равенството 2:2 с Барселона и че отборът му е трябвало да спечели срещата. Юнайтед обърнаха развоя на събитията до 2:1 в първия плейоф от турнира Лига Европа, преди Рафиня да вкара изравнителния гол за каталунците.

Тен Хаг остана разочарован, че тимът му не е вкарал повече голове, но добави още, че защитникът на Барса Кунде е трябвало да бъде изгонен за нарушение на границата на наказателното поле срещу Маркъс Рашфорд, а това щеше да доведе до сериозно игрово предимство за „червените дяволи“ в остатъка от сблъсъка.

Ерик тен Хаг.

Диктувахме мача, с изключение на 15 минути от първото полувреме, когато имахме известни трудности. Надиграхме ги, толкова много положения, така че бях разочарован, че на почивката резултатът бе 0:0, трябваше да вкараме. Вярата, че трябваше да отбележим първия гол и значението му са толкова важни, така че това е нещото, което не сторихме. Наистина се насладих на мача, в крайна сметка резултатът е 2:2 и трябва да си довършим работата на „Олд Трафорд“ – има много характер и мотивация в този отбор, успяхме да ги обърнем, когато изоставахме“, каза нидерландецът за BT Sport.

Говорейки относно инцидента между Кунде и Рашфорд, Тен Хаг сподели: „Главният съдия повлия сериозно на мача, имаше очевиден фаул срещу Раши. Беше червен картон, защото той бе един на един срещу вратаря – това повлиява огромно не само на тази среща, а и на този кръг. Един арбитър не може да допусне такава грешка. Рашфорд е в страхотна форма, но целият отбор се справи чудесно. Страхотно отборно представяне, имахме много разнообразие и възможности. Трябваше да спечелим срещата, ако двубоят е подобен на „Олд Трафорд“, мога да си представя, че всеки би искал да го види!“, заключи той.

Междувременно колегата на Тен Хаг начело на Барса – Шави Ернандес, похвали и двата отбора за зрелището на „Камп Ноу“, като смята, че двата тима могат да се срещнат на финал в Шампионска лига в бъдеще, подобно на двата им сблъсъка през 2009 и 2011.

Мачът беше много тежък и труден, с много интензивност, страст и ритъм. Мисля, че трябва да сме горди, защото се борихме до последния съдийски сигнал. Можехме да спечелим в последните два шанса, но се изправихме срещу топ отбор в Европа. Мисля, че Манчестър Юнайтед се завръща и те показаха най-доброто от себе си. Трябва да сме горди и да се представим на ниво на „Олд Трафорд“. Мисля, че и ние, и те се намираме малко или много в един и същи момент и позиция. Поздравих Тен Хаг, защото той се справя много добре и те са Манчестър Юнайтед. Може да финал, полуфинал, четвъртфинал дори в бъдеще в Шампионска лига, но сега сме в Лига Европа. Днес показахме най-доброто си лице, много силно представяне и от двата отбора“, каза бившият халф на „блаугранас“.

Шави Ернандес.

Запитан относно реакцията на Рафиня, който изрази разочарованието си от това, че е сменен, Шави погледна от положителна гледна точка: Това е нормално, това е футболът. Трябва да са ядосани по положителен начин. Когато аз бях играч се ядосвах, когато треньорът ме заменяше. Проблемът идва, ако те нямат правилното отношение на терена и Рафиня винаги е на 100%“, коментира още Шави.

Преди реванша между двата състава идния четвъртък, Барселона приема Кадис в Ла Лига, докато Юнайтед са домакини на Лестър в Премиършип. /БГНЕС