Тереза Маринова: Идват нови състезатели, особено в женския троен скок

Карантината заради коронавируса беше изключително тежък период за всички спортисти. Възобновяването на спортния календар и провеждането на традиционната щафета на София е празник за всички, които обичат тичането. Това коментира за БГНЕС олимпийската ни шампионка в тройния скок Тереза Маринова.

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова.

„Тройният скок вярвам, че е силно българска дисциплина, защото от петимата ни олимпийски шампиони – двама са точно в тази дисциплина. Смятам, че отдолу идват нови състезатели, особено в женския троен скок. Силно се надявам в близко бъдеще да покажат наистина добри резултати. А защо не още догодина на Олимпиадата в Япония“, надява се Маринова. Според нея отлагането на Олимпийските игри през тази година заради избухналата по света пандемия от COVID-19 има своите плюсове и минуси. За всички онези, които са били добре подготвени и са преминали през целия спортен процес на подготовка без проблеми, отлагането крие много неизвестни. За спортистите, които през тази година са имали малки травми, винаги е плюс да има още една година за изглаждане на нещата. На въпрос дали вярва, че олимпийските игри може да бъдат напълно отменени, Маринова смята, че няма как да стане, защото това е един от най-големите форуми в света. „Ще се намери начин. В крайна сметка всички хора трябва да свикнат да живеят с вируса“. Попитана каква е формулата за успеха според Тереза Маринова: „Преди всичко търпение. Да имаш търпението да изчакаш своя момент и да го гониш докрай“.

Стартира шестото издание на щафетния маратон в София.

Маринова присъства на откриването на шестото издание на щафетния маратон в София, където се събраха най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния, както и стотици любители. Трасето премина през част от централните улици и булеварди на столицата. В бягането стартираха и елитни бегачи от Румъния, Уганда и Мароко. /БГНЕС