Тервел Пулев се завърна на ринга с нокаут срещу Ходжгрийн в третия рунд

След близо година отсъствие родният боксьор Тервел Пулев се завърна победоносно на професионалния ринг в САЩ, нокаутирайки представителя на домакините Джоел Ходжгрийн в края на третия рунд. Мачът се проведе в зала "Хангар" в Коста Меса, Калифорния, а за българина това бе 17-и успех в кариерата (14 с нокаут).

В първи рунд Пулев трудно намираше съперника, който се навеждаше в опит да избягва удари. Все пак, нашият представител пласира добър ляв прав в главата на американеца, което бе предупредителен сигнал за него и щаба му. Ходжгрийн поддържаше добра дистанция, но това не попречи на Тервел да го разлюлее в самия край на втория рунд. Гонгът спря по-малкия от братята Пулеви да довърши нещата в своя полза още тогава, а реферът направи няколко забележки на американеца за непрекъснатите му навеждания.

Тервел Пулев (л).

В третия рунд Тервел намери Ходжгрийн с тежко дясно кроше, което го прати в нокдаун. Американецът успя да се изправи на крака, но от щаба му хвърлиха бялата кърпа в края на рунда, преценявайки че той няма сили за повече в срещата.

След края на двубоя нашият боксьор призна, че е получил тежък удар в началото и има съмнения за пукнато ребро. "Понесох много тежък, силен удар още в началото на мача. Действително, съмненията са за пукнато ребро, но тепърва ще стане ясно дали е така. Просто болката, която изпитвам е много силна и трябва да се установи от какво е", коментира той пряко в ефира на сутрешния блок на bTV минути след успеха си.

Така Тервел Пулев, чийто брат Кубрат бе в ъгъла му, се завърна триумфално на ринга след 334 дни пауза. Неговият баланс е вече 17-1 (14 с нокаут), като победата над Ходжгрийн бе и реванш за единственото му поражение до момента, дошло в предишния му мач срещу Сергей Ковальов след единодушно съдийско решение. /БГНЕС