Тервел Пулев: Следващият ми мач трябва да е в най-скоро време

"Не мога да кажа още за следващия мач, не е уточнено, ако знам със сигурност, ще го обявим, но трябва да е скоро, нямам много време, на 38 години нямам време да излизам от форма, така че трябва да е в най-скоро време", сподели Тервел Пулев при завръщането си в България след победата над Викапита Мероро от Намибия в мача им в полутежка категория, който се проведе в Дар ес Салаам, Танзания.

По-малкият от братята Пулеви записа 16-та поредна победа на професионалния ринг и сподели, че следващата му среща ще е съвсем скоро. "Ранкингът ми дава ми право да съм доброволен претендент, ако ние преценим, но по-важно е какво ние смятаме, какво е моето моментно ниво. Има време и ще са нужни още няколко мача, за да може аз да покажа по-добро ниво и по-добра форма. Не мога да кажа още за следващия мач, не е уточнено, ако знам със сигурност, ще го обявим, но трябва да е скоро, нямам много време, на 38 години нямам време да излизам от форма, така че трябва да е в най-скоро време", сподели той.

Тервел коментира мача си с Мероро. "Смятам, че това го допусна съдията. Противникът ми се опита да ме завлече в негови води, където да има преимущество той. Само че ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че на съперника ми да му е некомфортно в това, което опитва да прави. В по-късните рундове той почна да получава удари, те се натрупаха и дойде неминуемо моментът, в който съдията прекрати боя. Чисто боксово смятам, че надали ще имам друг противник, срещу който ще получавам толкова много удари зад врата и ще има толкова много държане, така че това е пак вид школовка по пътя, който извървявам, и от тази гледна точка ми е полезно"

Той призна, че отново би участвал в мач в Африка. "Защо да не участвам, бих участвал, смятам, че беше добър опит за нас, видяхме нещо различно, нещо, което не сме виждали на нито един друг континент, така че това си беше супер различно за нас и смятам, че се справихме добре, независимо, че играхме в Африка срещу африканец. Беше важно да победим преди последния гонг, защото не се знае, виждате съдията как водеше боя абсолютно извън правилника. При това положени, ние не знам как ще отсъдят срещата съдиите, затова е хубаво, че приключихме преди последния гонг".

Българският боксьор се върна и към загубата на брат си Кубрат от Антъни Джошуа в края на миналата година. "Трудно, това си е загуба, при положение, че не беше тренирал толкова време. Трудно се приема, мачът беше на високо ниво, но в тоя момент Кубрат не беше на това ниво, на което се очакваше и поради тази причина, разбира се, е неприятно. Но ако погледнем малко по-философски, човек никога не знае какво печели, когато губи, както и обратното. Аз също се поучавам от неговите грешки. Смятам, че не е чак толкова голяма драмата, както я изкарваме в България".

Тервел Пулев коментира и липсата на всякакви противоепидемични мерки в Танзания. "Нямат такова нещо, те казаха, че там със закон е забранена думата коронавирус и ковид, изобщо не говорят за това. Казват, че те изобщо не го отразяват, като раса явно не го усещат, така се изразяват местните. Много е приятно, изцяло забравихме, че съществува такова нещо. Мога да каза, че със сигурност са по-зле от нас. Една държава почти 60 милиона, надали има и бюджета на България, но са по-щастливи, по-усмихнати, по-спокойни хора. Не видях самоизяждане, да се нагнетява напрежение", сподели той. /БГНЕС

Категории: