Терзиев: Разочарован съм, че не сте стигна до конструктивен диалог

Разочарован съм, че вътре се превърна в място за пресконференции, вместо в конструктивен дебат как да се стигне до това да изберем председател на Столичния общински съвет, за да се отпуши работата и да може да се придвижат много важни за града ни неща, свързани с европейски проекти и други политики.

Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев, предаде репортер на БГНЕС.

Терзиев коментира, че е запознат с биографията на Николай Савов и че той е назначен за временна изпълняващ длъжността директора на столичното предприятия за третиране на отпадъци. "Целта ни е максимално бързо да проведем конкурс и да изберем най-достойният кандидат за поста", каза той и посочи, че идеята е била да бъде вкаран човек, който познава завода, за да може много бързо да се анализира какво е състоянието му.

Василев съобщи, че състоянието на завода не е никак добро, като обеща скоро да запознае обществото с това, което са заварили с екипа му.

"За нас много важно е да разберем какво се случва в завода, да изготвим оздравителен план и да се проведе максимално бързо конкурсът за нов изпълнителен директор", добави той.

По отношение на срещата в Министерството на финансите, свързана с "Топлофикация София", кметът на СО коментира, че неговата информация е, че срещата е изцяло експертна и е изискал доклад от хората, които са присъствали. Той допълни, че е научил за нея от Пламен Данаилов от ИТН.

"Досега са ни обвинявали във всички възможни договорки, и всеки път нямаме избран председател на Общинския съвет", каза още Терзиев. Той е категоричен, че докато не бъде избран председател на СОС, ще търсят подкрепа, като подчерта, че не са толкова много възможните варианти.

"Или всички, без нас, се организират и избират председател, или ние с ГЕРБ, или ние с БСП, така че ние ще продължим разговорите и ще намерим път да отпушим работата, тъй като много неща зависят от Общинския съвет и градът ще плати висока цена ако не успеем да намерим решение", отбеляза столичният кмет.

Възможно най-скоро Терзиев ще организира и среща с "Витоша ски" АД, за да се подобри лифтовата инфраструктура.

По думите му не е типично да паднат 40 и повече сантиметра сняг в полите на Витоша върху все още зелени, разлистени дървета. /БГНЕС