Терзиев: Споразумяхме се за увеличаване на заплатите в транспорта от 1 март

За да функционира добре един голям град, трябва да има добре работещ градски транспорт. За гражданите, които го ползват, и за хората, които всекидневно работят в него. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, предаде БГНЕС.

„Днес подписахме споразумение със синдикатите и транспортните дружества за 15% увеличение на заплатите на служителите от 1 март“, заяви столичният градоначалник в социалната мрежа.

Освен вдигането на заплатите, в споразумението са разписани и мерки за: 1. по-качествен транспорт, който да е по-привлекателен за софиянци; 2. по-добра работна среда на заетите служители; 3. изготвяне на план за справедлива бонусна система с обективни и проследими критерии; 4. осигуряване на работно облекло и лични предпазни средства за персонала; 5. ремонтиране на санитарните помещения на крайните спирки; 6. изграждане на общежития за водачите в градския транспорт.

Кметът Терзиев заяви, че за да се подобрят условията на труд в градския транспорт, трябва да бъде приет бюджета за 2024 г. „И се надявам, че колегите от всички групи в Общинския съвет ще подкрепят бюджета, защото са наясно колко важно за всички софиянци е устойчивото развитие на градския транспорт“, каза още кметът. /БГНЕС