Терзийски: Хаотичните действия на Демерджиев демотивират служителите в МВР

Недоумявам защо при наличието на толкова сериозни реални проблеми, свързани с дейността на МВР и противодействието на престъпността, служебният министър отклонява общественото внимание с внушения относно дейността на членове на ПП ГЕРБ.

По-големият проблем е, че хаотичните му действия допълнително демотивират служителите в системата на МВР. Това заяви в профила си във фейсбук бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Христо Терзийски.

И тъй като той замеси моето име, считам, че е важно истината да бъде изяснена и представена в пълнота пред медиите и обществото. Затова ще внеса актуален въпрос към министъра, за да обясни твърденията си от парламентарната трибуна. Казвал съм неведнъж, че в една правова държава всеки трябва да носи отговорност за думите и постъпките си - и депутати, и министри, добави Терзийски.

От своя страна Младен Маринов, също бивш вътрешен министър коментира, че тъжната картина в България след година и половина политическо управление на лицето Бойко Рашков и „промяната“ в МВР, е „ Почти всеки ден жертви след тежки катастрофи. По пътищата вилнеят пияни и дрогирани шофьори. Хаос на границата и полицаи, убити от незаконни мигранти. Ръст на битовата престъпност. Криза на интегритета в МВР и съмнения за полицейски чадъри“.

Недоумявам обаче как и защо за тежката криза на сигурността в страната, пак се оказахме виновни с моя приятел и колега Христо Терзийски. Това се случваше постоянно, докато Рашков се разпореждаше в МВР. Но явно рецидивите са живи, а служителите продължават да бъдат местени насам-натам като единствените мотиви за това са “Младен Маринов” и “Христо Терзийски”. Без значение дали има нещо вярно в това. Всъщност, през последната година и половина се наслушахме на много лъжи по наш адрес. Винаги, когато избухнат поредните скандали, свързани с МВР…, коментира още Маринов.

БГНЕС припомня, че по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира, че шефът на МВР в Кюстендил Светослав Григоров се е срещал преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски. „Не е спазен редът, който е разписан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този директор и му казах, че имам такива данни. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно”, категоричен е Демерджиев. И разкри, че същият директор му е казал, че не е провеждал такива срещи. /БГНЕС