Tesla изтегля 475 000 електромобила

Американската компания Tesla изтегля 475 хиляди електромобила заради проблем с предния багажник, който може да се отвори по време на движение, и неизправности в камерата за задно виждане. Това се посочва в документи от 29 декември, публикувани в четвъртък от Националната пътна администрация на САЩ.

Според информацията, на изтегляне подлежат над 356 хиляди хечбека Model 3 и повече от 119 хиляди седана Model S. Годината на производство на автомобилите варира от 2014 до 2021 г. в зависимост от модела. Управлението не уточнява държавите, засегнати от това решение.

Според регулатора неизправността при автомобилите Model 3 е свързана с възможна повреда на окабеляването на камерата за задно виждане при затваряне на задния багажник, което може да попречи на сигнала от камерата, изпращан към монитора. Неизправностите при седаните Model S могат да бъдат причинени от повреда на системата за заключване на предния багажник. Според регулатора този дефект може да доведе до отваряне на багажника по време на движение.

Отбелязва се, че в сервизните центрове на компанията ще бъде възможна безплатна подмяна на дефектните части. /БГНЕС

Сан Карлос / САЩ