Tesla ще съкрати работната сила с повече от 10%

Tesla планира да съкрати над 10% от служителите си в световен мащаб, съобщи новинарският сайт Electrek, публикувайки имейл от главния изпълнителен директор Илон Мъск, в който се съобщава за съкращенията.


Съкращаването на работните места е необходимо след бързия растеж, който е довел до дублиране на функции, казва Мъск в имейла до персонала, според Electrek, онлайн новинарски сайт, фокусиран върху електрическите превозни средства (EV).

"Няма нещо, което да мразя повече, но трябва да се направи", каза Мъск. "Това ще ни позволи да бъдем икономични, иновативни и жадни за следващия цикъл на фазата на растеж".

Този ход идва около 10 дни след като Tesla отчете спад в доставките на автомобили през първото тримесечие в доклад, който разочарова инвеститорите.

Компанията на Мъск предприе и серия от намаления на цените на електромобилите в отговор на нарастващата конкуренция между производителите и забавянето на ръста на търсенето на някои пазари.

Въпреки че Tesla е активна по отношение на намаляването на разходите предвид "катастрофалните" доставки през първото тримесечие и цялостния натиск върху бизнеса, "това е мащабна инициатива за намаляване на разходите за компания, която се намира между две вълни на растеж", заявиха анализаторите от Wedbush.

Те добавиха, че "поредицата от лоши новини през последните няколко месеца е ужасяващо шоу за инвеститорите", като подчертаха необходимостта от обяснение на съкращаването на разходите и други проблеми. /БГНЕС