Тежка катастрофа с автомобил, ТИР и микробус в тунел "Витиня" (видео)

Километрична е блокадата на автомагистрала "Хемус" заради тежката челна катастрофа в тунел "Витиня", станала минути след 17 часа днес, предава репортер на БГНЕС.

Катастрофата е станала около 150 метра навътре в тунела.

Движението през тунел "Витиня" е спряно повече от 2 часа след катастрофата, при която пострадал е един човек. Сигналът за произшествието е получен на телефон 112 в 17.16 часа. Катастрофата е станала между лек автомобил "Опел" със сливенска регистрация, ТИР и микробус с платформа.

Според информацията, известна на полицията, лекият автомобил, който е пътувал в посока София, се е блъснал челно в ТИР,-а завъртял се е и се ударил в бус с платформа. Пострадалият е шофьорът на автомобила. Катастрофата е станала на около 150 метра навътре в тунела.

Километрична е блокадата на автомагистрала "Хемус" заради тежката катастрофа

Задръстването на магистрала "Хемус" е километрично. Тежкотоварните камиони се отбиват още на изхода на София. Обходният маршрут в посока София е през пътен възел Ботевград по Искърското дефиле, а в посока Варна през стария път за София. От полицията съобщиха, че огледът на място ще продължи около 2 часа. /БГНЕС