Тежка катастрофа с румънски автобус взе 4 жертви, шофьорите са задържани за 24 часа

Румънски автобус катастрофира тази нощ на пътя Велико Търново – Русе. Катастрофата станала в малките часове на денонощието взе четири жертви, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Минути преди 21.00 часа в събота, Министерството на транспорта информира, че всички пътници от катастрофиралия автобус са се прибрали в Румъния.

Катастрофата става около 2 часа през нощта в участъка между селата Куцина и Поликраище. Трима души, румънски граждани, загиват на място. Ранени са осем души и откарани във Великотърновската болница. В автобуса пътуват общо 27 души, сред тях и двама шофьори. Шестима са турските граждани. В болница в тежко състояние издъхва и четвъртата жертва – турски гражданин. Тримата румънци са загинали на място.

Автобусът се блъска в спрял извън пътното платно лек автомобил с холандска регистрация, собственост на българин. В този момент в лекия автомобил не е имало хора, стана ясно от думите на разследващите.

На място пристигна екип от следователи от Националната следствена служба, които поемат случая. От Агенцията по безопасност на движението по пътищата също пристигат на място и констатират, след първоначалния оглед, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Двамата шофьори на автобуса са задържани за срок от 24 часа, съобщи наблюдаващият прокурор.

Междувременно Румъния изпрати медицински хеликоптери. Съгласуван и одобрен бе летателен план за пет румънски хеликоптера, с които бяха извозени пострадалите румънски граждани и останалите румънски туристи, връщащи се от екскурзия в Турция.

Минути преди 21.00 часа в събота, Министерството на транспорта информира, че всички пътници от катастрофиралия автобус са се прибрали в Румъния.

„Тахографът и към настоящия момент не е намерен. Нашите служители продължават да го търсят с цел изясняване на обстоятелствата“, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, който бе на място на инцидента, за да контролира действията на служителите от ИА „Автомобилна администрация“.

Движението в участъка към 15 часа бе освободено за движение. Работи се по всички версии. /БГНЕС