Тежка катастрофа в Кресненското дефиле, загинаха двама души

Тежка катастрофа стана на Главен път Е-79 в Кресненското дефиле, двама души са загинали, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Катастрофата стана около 15 ч. в района на бензиностанцията, сблъскали са се бус, камион и лек автомобил, загинали са двама мъже. Петима са ранени, сред тях две деца, всички са в стабилно състояние в благоевградската болница.

Първоначално е подаден сигнал за шестима загинали и още толкова ранени. Към местопроизшествието, станало на 300 м. след Османска чешма в посока Кресненските ханчета, тръгват 4 линейки и три пожарни.

На този етап е ясно, че двамата загинали са от микробус „Пежо-Боксер“ със СВ регистрация. И двамата са млади мъже-водачът и негов спътник.

Той се движи от Кресна в посока Симитли, по неофициална информация, след излизане от острия завой, водачът на буса предприема изпреварване, удря се в лявата част на ТИР с румънска регистрация. Веднага след удара между двете товарни МПС, в тях се блъска БМВ със семейство от Варна, връщащи се от почивка в Гърция. Водачът е невредим, въпреки, че бусът пада върху него. Съпругата му е с със счупен нос, детето на 2-3 години е невредимо, а бебето на 4 месеца е с цицина на челото.

С контузия на главата е и около 35-годишният водач на румънския ТИР, който след удара се качва на банкета, той се е движел към ГКПП Кулата-Промахон. Път Е-79 е затворен в двете посоки от 15 ч. Опашките от двете страни са огромни, обход е възможен само по 4-класния път от пътен възел Полето-Черниче, през селата в подножието на Пирин -Брежани-Ракитна-Стара Кресна-и отново Е-79. /БГНЕС