Тежка контузия извади Валентина Георгиева от битката за медалите в Мюнхен

Българската състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева получи тежка контузия още при първия си опит във финала на прескок от Европейското първенство по спортна гимнастика.

Георгиева, която имаше амбиции за медал от надпреварата пострада тежко при приземяването. Нашето момиче се хвана за крака и извика силно от болка. На помощ и се притече лекарския екип в залата. Над 10 минути медицинските лица й оказваха първа помощ. Според първоначалните информации контузията е в коляното на състезателката.

За съжаление, травмата сложи край на участието на Валентина, тъй като тя няма да има възможност да направи втория си опит и официално беше записано, че не завършва финала.

Контузията на българката на практиката беше втората травма в този финал, тъй като по-рано италианката Ася Д'Амато също пострада. Преди два дни тя взе златото в многобоя.

Европейска шампионка на прескок стана унгарката София Ковач с 13.933 точки, следвана от Азия Д'Амато с 13.716 и Алин Фрийс (Франция) с 13.599 точки. /БГНЕС