Тежка загуба за ЦСКА на старта в Австрия

ЦСКА изигра слаб мач и загуби с 1:4 от Гройтер Фюрт първата си контрола на австрийска земя. Това беше старта на проверките за "червените", като двубоят се явява неофициален дебют за новия наставник на тима Саша Илич.

В 24-ата минута Гройтер Фюрт поведе в резултата с 1:0, след като Тобиас Рахл бе изведен сам срещу Густаво Бусато и след кото го преодоля и нямаше проблеми да прати топката в опразнената врата.

Половин час след началото на мача Джетро Вилемс проби през центъра и намери Диксон Абиама, който с хубав удар от дистанция прати топката в мрежата на Бусато за втори път. Четири минути по-късно вратарят на ЦСКА предотврати трето попадение, след като изби далечен изстрел. ЦСКА отговори с неточен удар на Маурисио Гарсес.

Втората част започна по перфектен начин за Гройтер Фюрт, след като Рагнар Ахе бе изведен по лявото крило и с прецизен изстрел в близкия ъгъл не остави никакви шансове на влезлия от резервната скамейка Димитър Евтимов.

В 67-мата минута пред "червените" се откриха две добри възможности да върнат поне едно попадение. Първо Йоан Баи шутира силно, но стражът на Гройтер Фюрт се намеси, а при добавката ударът на Калоян Кръстев бе блокиран. Именно Кръстев се разписа четвърт час преди края. Марк-Емилио Папазов намери Федерико Варела отляво, аржентинецът навлезе в наказателното поле и задължи центаралния нападател на ЦСКА да реализира.

Пет минути по-късно германците възстановиха аванса си от три попадения, след като Евтимов първоначално спаси удар на футболист в зелено-черен екип, но нямаше шанс при добавката на Рагнар Ахе, който реализира второто си попадение в срещата. /БГНЕС