Тежко е състоянието на пострадалите при катастрофата между джип и цистерна

Тежко е състоянието на всички пострадали при снощната катастрофа. Това съобщиха от Института „Пирогов“, предаде репортер на БГНЕС.

Тежката катастрофа на пътя Ботевград – Мездра стана снощи, в района между селата Скравена и Новачене. Цистерна за газ удари джип. Петима възрастни и 2 деца от джипа са тежко пострадали. Те са настанени в "Пирогов" и болница "Света Анна". Движението в района на катастрофата бе ограничено в двете посоки.

Единият от пострадалите е медик, той е с черепна травма и политравма на гръдния кош с фрактура на таза. Той е в тежко състояние и е интубиран. „В момента продължават да се правят всички действия по спасяването на неговия живот. Направени са му две операции през нощта. Той е интубиран и се намира в реанимационна зала, полагат се всички грижи за него“, съобщиха от „Пирогов“.

Едното от пострадалите деца е в сравнително добро състояние и няма опасност за неговия живот. То е с черепно-мозъчна травма, не налага интубиране. „Продължава да се прави оценка на състоянието му, защото при черепно мозъчни травми се налага по-продължително наблюдение“, уточниха от лечебното заведение.

Другото дете е в тежко състояние с политравми, с опасност за живота, не е в кома, но е на апаратна вентилация. Децата са на 13 и 14 години. /БГНЕС