Тибо Вион: По-добър отбор сме от Лудогорец и сега е моментът да го покажем

"Ние сме по-добри като отбор от Лудогорец и сега е моментът да го покажем. Мачът с Черно море в събота е от голямо значение, имаме равни точки и те са ни пряк конкурент. Но шампионатът не свършва с двата мача срещу Черно море и Лудогорец. Остават много други срещи, които трябва да спечелим", заяви защитникът на ЦСКА Тибо Вион, който на специална церемония в Пресклуб „България“ бе награден за Футболист №1 на 21-вия кръг в efbet Лига. След като вкара две страхотни попадения при победата с 3:0 срещу Ботев Враца, той получи 8 гласа от участвалите в анкетата футболни треньори и специалисти..


„Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен и отново да изразя моето задоволство от играта, която показахме. Започнахме сезона много успешно“, каза Вион след награждаването и допълни:

„Да вкарам два гола като дефанзивен играч – да, може да се каже, че бях изненадан. Особено от втория гол от такава голяма дистанция. Аз имам увереност да стрелям от такива разстояния, но беше красив гол и може да се каже, че бях приятно изненадан от себе си“, заяви французинът и поясни, че има тактическа постройка – той, като флангови дефанзивен играч, трябва да чака избита топка, да пресича контраатака или ако му се отдаде възможност – да шутира, както стана срещу Ботев Враца.“

„Ботев Враца си имаха своите положения, за наше щастие не успяха да ги реализират. Мисля, че след това се коригирахме и не им дадохме шансове през втората част“, каза той и уточни, че с Нестор Ел Маестро се работи много повече тактически, а за предстоящия двубой с Черно море поясни, че е много важен.

„През подготовката наблегнахме на тактика и физическа подготовка. Мисля, че се справихме доста добре. Щом на този етап ние с Черно море сме в челото, смятам, че предстоящия мач е от изключително значение за развитието на шампионата. Това, което най-много отличава нас от Черно море и Лудогорец, са нашите фенове, защото навсякъде се чувстваме като у дома си с тяхната подкрепа. Що се отнася до Черно море – те правят добър сезон, но ние сме всяка година в битката за титлата. “, добави французинът и заключи:

„В ЦСКА съм играл на различни позиции – десен бек, десен халф, дефанзивен халф, ляв бек, само вратар не съм бил. Никога не съм имал претенции на какъв пост ще играя, важно е да съм на терена и да помагам на отбора“. /БГНЕС