Тикви и зеле - най-купувани на Женския пазар тази есен

Множество софиянци избраха да напазаруват любимите си сезонни плодове и зеленчуци днес от Женския пазар. Едни от най-търсените плодове през този месец са тиквите, а по отношение на зеленчуците хората са се насочили към зелето.

Когато дойде сезонът на тиквата, хората започват да търсят този толкова вкусен и същевременно толкова лесен за приготвяне плод. Не малка част от гражданите днес се бяха насочили главно към закупуване на тикви с различен размер и като че ли останалите плодове оставаха на заден план. Това до огромна степен се дължи на факта, че цената на този плод не се е увеличила толкова драстично.

Освен сезон на тиквата, в момента и сезона на зелето. Всеки обича да приготвя зелето по различен начин, но безспорно фаворит остава приготвянето на кисело зеле за зимните месеци. Хората се възползват от топлото и свободно време през уикенда, за да си закупят зеле и да започват да се подготвят за подготвяне на зимнина.

Един от продавачите на Женския пазар каза в интервю пред БГНЕС, че хората купуват повече тикви и зеле, когато е на добра цена, а през другото време търговията с тези продукти не е толкова силно изразена. “Хората се водят от цената. Водят се от качеството, но гледат и да е евтино”, каза той и добави, че хората търсят по малък размер тиква и зеле, защото една тиква например излиза около 10 кг. и идва на цена от 10-12 лева.

Продавачът отбеляза, че има малък скок в цената, но той не е толкова голям на този етап./БГНЕС