ТИР и цистерна се удариха на "Тракия", загина единият шофьор

Часове наред днес движението по автомагистра "Тракия" бе затворено и в двете посоки, след като два тежкотоварни автомобила се удариха при 6-ти километър, предаде репортер на БГНЕС.

Катастрофата е между ТИР и цистерна. Цистерната се разцепва на две и двете превозни средства се запалват. Загинал е водачът на цистерната. Към 12.00 часа движението по магистралата в посока Пловдив - София постепенно се възстановява.

Движението от София към Пловдив все още не е ясно кога ще бъде възстановено. Трябва да се провери състоянието на пътната настилка и дали има нарушения по нея, тъй като след удара стана голям пожар. Аварийните екипи са почистили разлива на гориво. Участъкът ще бъде опесъчен.

Тепърва ще се възстановяват и причините за инцидента. Една от версиите е водачът на цистерната, който е загинал, да е заспал на волана или да му е прилошало. Друга версия е тежкото возило да е било засечено от друг автомобил.

Според първоначалната информация и двамата шофьори са чужди граждани.

Прокурор Илиев каза, че има информация за необичайно движение на цистерната по магистралата. Камионът и цистерната са се движили в колата и може би цистерната е ударила движещия се пред нея ТИР. Тази информация тепърва ще се проверява.

На място пристигнаха комисар Мартин Цурински от СДВР и Иво Илиев, зам. градски прокурор на София.

Образувано е досъдебно производство. Тепърва ще се установи дали шофьорът е загинал следствие запалването на камиона или преди това е имало влошаване на здравословното му състояние. /БГНЕС