Тити Папазов: Кандидатирам се за президент на федерацията по баскетбол

Собственикът и треньор на Левски Константин Папазов ще се кандидатира за президент на федерацията по баскетбол. Това обяви самият той на пресконференция по повод изхвърлянето на шампионите от полуфиналната серия с Балкан. Тити поясни, че се надява на подкрепа от останалите клубове в НБЛ по време на утрешната среща на Лигата.

"Изключително арогантна постъпка на хората от федерацията се превръща в катализатор за промяна. Доста обективни причини пречат на "Продължаваме Промяната" да реализират своите идеи. Мен нищо няма да ме спре. Войната в Украйна едва ли може да повлияе с нещо върху българския баскетбол. Днес е денят на спасението на българския баскетбол", каза той още в началото, доста преди да обяви в прав текст, че смята да се бори за шефското кресло в централата.

"Получих толкова много покани да поема федерацията, че от нещастието станах щастлив. Компромиси повече няма да правя. Тези, които са виновни, ще платят с това, че са хрантутници на българския баскетбол. В последните 20 часа се радвам на народната любов. Благодаря на всички адвокати, които са готови. Доста се обадиха да водя тази битка", каза след това Тити.

По повод наказанието той потвърди, че Левски ще си търси правата по съдебен път. Както е известно, причина за санкцията бе участието на крилото на шампионите Йордан Минчев в трите двубоя срещу ботевградчани, в които той е играл без нужното разрешително от ФИБА - "Letter of Clearance".

"Има няколко варианта - аз мога да осъдя федерацията и после да им опростя. Най-важното е, че жена ми е щастлива, каза да не повишавам тон. Обичам съпругата си, защото тя е най-здравия ми помощник. За играчите не коментирам - те са феноменални. Ние имаме право на седем дни да обжалваме и е най-логично да направим компромис. На света няма такъв феномен - един човек да вземе решение и то да бъде окончателно. Сандра Велчева е живо същество, както аз, както Веско. Всеки от нас прави грешки. Тя е изключителен човек и ѝ благодаря, че е честна и в този момент, макар че не ѝ разрешават да поеме вината. Няма как едно такова решение да не бъде обжалвано", продължи Папазов.

"Вие, г-н Глушков и г-жа Рангелова, се изсрахте на морала на тези момчета. Сигурно с него няма да си говорим оттук нататък, но аз няма да оставя нещата така, защото грешката е обща, не е само наша. Обадих се на господин Гавалюгов, защото той е човек, който създаде това чудо баскетбол в Ботевград. Питах го дали има възможност да играете с нас. Той каза: "Извинявай, решението трябва да го вземе генералния мениджър (Сашо Везенков)". В 16:23 се обадих на Везенков и ми каза: "Тити, аз съм дошъл на Евролигата, ще се видя с кмета и ще вземем решение". Най-вероятно така сме устроени и искаме на всички да ни бъде леко. Аз имам претенции за суперчестност", заяви Тити, чийто монолог на няколко пъти беше прекъсван от сълзи в очите му. /БГНЕС