Тийм надигра Симон без проблеми, Зверев отпадна

Поставеният под №7 Доминик Тийм победи Жил Симон без каквито и да е затруднения и влезе в 1/8 финалите на Мастърса в Мадрид. Австриецът се наложи над французина с 6-3, 6-1 само за 67 минути.

25-годишният Тийм поведе с 9-2 в преките двубои с 34-годишния Симон. Австрийският тенисист не допусна нито една двойна грешка и направи пет пробива от също толкова възможности, като на своя сервис се провали само веднъж. За място в 1/4 финалите Тийм ще се сражава с друг ветеран - Иво Карлович.

Изненадата в трети кръг поднесе германецът Ян-Ленард Щруф, който изхвърли от надпреварата сънародника си Александър Зверев. 55-ият в света Щруф се наложи над третата ракета в света и трети поставен в Индиън Уелс с 6-3, 6-1 за 70 минути. Това е първа победа за Щруф над Зверев в мач №5 помежду им. Германецът ще срещне в следващия кръг Милош Раонич от Канада.

В друг мач от трети кръг японецът Йошихито Нишиока обърна канадеца Феликс-Оже Алиасим в тричасова битка в три сета 6-7 (2-7), 6-4, 7-6 (7-5). В следващия етап азиатецът ще играе със сърбина Миомир Кецманович. /БГНЕС