Тийм предложи на Серина мач на смесени двойки

За втора поредна година Тийм не успя да спечели Ролан Гарос, след като преклони глава пред "Краля на Клея" Рафаел Надал в четири сета.

Австриецът Доминик Тийм предложи на Серина Уилямс двубой на смесени двойки в опит да оставят зад гърба си възникналия скандал на изминалия Ролан Гарос. Тогава двукратният финалист в Париж реагира с недоумение, когато официални лица го помолиха да напусне залата за пресконференции, за да отстъпи пред американската суперзвезда. Тя бе току-що отстранена от своята по-млада сънародничка София Кенин и не пожела да изчака австрийския си колега при мъжете. Той обвини 23-кратната шампионка на турнирите от Големия шлем, която отпадна в толкова ранна фаза на надпревара от най-висока категория за първи път в последните пет години, в „липса на спортсменство“ и добави, че би изчакал дори играч при юношите да приключи своята пресконференция.

Но днес австриецът бе далеч по-спокоен и заяви, че вече е забравил за инцидента, преди да предложи на драго сърце двубой на смесени двойки. „Като начин, с който да забравим за ситуацията, мога да играя смесени двойки със Серина на Уимбълдън или Ю Ес Оупън“, каза той. Тийм бе надигран от Надал в три сета на миналогодишния финал в Париж, но бе по-равностоен на испанския доминатор на червени кортове в първите два сета на тазгодишния сблъсък, който в крайна сметка го пречупи след 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. /БГНЕС