Тодор Алексиев подписа нов договор с шампиона Хебър

Бившият национал Тодор Алексиев остава в Хебър Пазарджик и през следващия сезон. Именитият волейболист подписа официално своя договор с шампионите по-рано днес. Това се случи в самия край на срещата с медиите в Пресклуб "България", на която „тигрите“ бяха отличени за отбор №1 на месец април. На събитието присъства и клубният президент Александър Иванов.

Алексиев ще започне четвъртата си година с фланелката на Хебър. Той беше в основата на изключително успешния сезон (35 последователни победи) и златния требъл, който тимът извоюва този сезон.

„Емоциите от спечелената титла вече отминаха, но изпратихме запомнящ се с успехи сезон - с победи, титли, атмосфера. Целите през нас са да надграждаме. Има и новини - вече представихме някои нови играчи, днес с нас ще подпише и Тодор Алексиев", обяви в началото на пресконференцията Иванов.

"През тази година няма да имаме по-голям бюджет, същият ще е като миналата година. Ще се опитаме да го оптимизираме там, където можем. Това е предизвикателството пред нас. Разликата между нашия бюджет и другите не е толкова голяма. Адмирации за целия ни щаб, който се справя толкова добре. При нас няма течове", похвали се той.

"Почти на финала сме в преговорите с нов треньор, който трябва да замести Милушев. През миналия сезон привлякохме и доктор, ще има промени и в рехабилитационния център. Ще имаме дублиращ отбор. Последно ще представим диагонал, може да има изненади на този пост. Със сигурност ще е чужденец", разкри президентът.

"До утре трябва да заявим участие в Шампионската лига, след това са предвидени така наречените сондажни срещи. Аз лично съм фен на това да започнем от квалификациите в Европа. Това са повече мачове, повече емоции. Младите играчи трупат незаменим опит. Може би от следващата година ще влизаме директно в групите на Шампионската лига", надява се Иванов.

"През месец август ще започнем подготовка, в средата на месеца. Между 6 и 8 седмици ще се готвим. Тази години ще стартира малко по-късно първенството", завърши Александър Иванов. /БГНЕС