Тодор Янчев: Надявам се да затвърдим добрите резултати от есента

Надявам се да затвърдим добрите резултати от есента. Това заяви новият старши треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев преди днешната първа тренировка на тима за 2023 година, предаде репортер на БГНЕС.

„Наистина изследванията все още продължават, утре ще продължат и с други играчи, които още не са се присъединили към нас. Намираме отбора в едно добро състояние. Радвам се, че функционално са здрави“, започна той. На въпрос на БГНЕС относно това дали има някакви проблеми, той отвърна: „Проблеми нямам, дай Боже да нямам през цялата ни съвместна работа“.

Тодор Янчев.

Янчев, който замени на поста Любослав Пенев, започва подготовка с 16 играчи. „Аз лични цели си поставям, защото съм научен да бъда максималист, през кариерата ми винаги съм се стремял към първото място, същевременно и в щабовете, в които съм бил – надявам се да подготвим добре отбора и да преследваме тези цели. Започваме с 16 човека, днес до края на деня пристигат голяма част от чужденците. Имаме закъснение с визата на детето на Умарбаев, до ден-два целият отбор ще е комплектован. Водят се преговори с 2-3 състезатели, до края на деня и утре най-късно ще стане ясно“, допълни той, като на въпрос на БГНЕС кога точно ще се появи информация за новите, той каза: „Ще излезе официална информация от клуба, да не се окаже, че се появи изведнъж друго име“.

Моето желание беше по-голямата част от играчите през есента да се запазят в състава – някои играха повече, други по-малко, сега ще имат възможност да се докажат. Може би от 2-3 нови играчи имаме нужда, с които се водят преговори. Да, доволен съм, след като предприех тази крачка, мисля, че съм готов за това. Дълго време съм се готвил да бъда старши треньор. Всеки може да говори каквото си иска, чисто спортно-техническата част ще я водя аз. Стойчо Младенов ми е помагал много, но от днес нататък моето име ще говори. Естествено, Стойчо Младенов е голяма фигура и специалист в треньорството, най-важното е, че самите решения ще ги взимам аз. Ще бъда главният човек, който ще бъде отговорен за спортно-техническата част“, категоричен бе той по отношение на това кой ще отговаря за спортно-техническата част в клуба.

„Трябва да питате ръководството на клуба, аз имам достатъчно ангажименти с отбора, така че всеки, който работи в клуба, има специфична работа“. На въпрос на БГНЕС относно това дали се притеснява как ще бъде посрещнат начело на ЦСКА 1948, Янчев сподели: „Всеки има право да взима дадени решения на база своята гледна точка. Аз каквото съм могъл, съм го направил до тоя момент, имам нова страница в моя живот. Взел съм нужните лицензи, завършил съм магистратура, целта ми беше да тръгна по този път. Мисля, че уругвайският централен защитник няма да дойде. От българското първенство водим преговори с няколко играчи.

Към момента, аз и ръководството сме запознати изцяло с всеки един човек, с когото се водят преговори. Аз не отговарям и не се занимавам с финансови параметри. Моята работа не е да определям заплата или финансови условия. Съгласували сме трансферите, да, всичко е обсъдено, на кои постове имаме нужда от нови играчи. Това са неща преди мен, най-малко аз мога да отговарям за случилото се преди това. Моето желание беше да задържим тази част, класирането е трето място, но можехме да вземем още точки. Надявам се да затвърдим добрите резултати от есента. Не съм се виждал и разговарял с Любослав Пенев“, завърши новият наставник на „армейците“.

Днес "армейците" излязоха за първа тренировка през новата 2023.

ЦСКА 1948 ще проведе подготвителен лагер в Белек, Турция, от 11 януари до 1 февруари. По време на него „червените“ ще излязат в общо пет приятелски мача, сред които са срещи с германския Ханза Росток и сръбския гранд Партизан.

Ето и датите на контролните срещи:

14.01 – ЦСКА 1948 – Ханза Росток

19.01 – ЦСКА 1948 – Партизан

25.01 – ЦСКА 1948 – Чукарички

28.01 – ЦСКА 1948 – Аксу

31.01 – ЦСКА 1948 – Шкендия. /БГНЕС