Тодор Янчев: Не виждам причина да не играем в Бистрица

Малко се хвърля фокуса върху ексцесии, които дали ще се случат, аз лично вярвам в добротата и разума на всички хора, които обичат своите отбори. Лично аз не виждам причина да не играем там, както сме го правили цяла есен. Това каза треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев преди дербито с ЦСКА от 23-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС.

Неделният двубой породи високо напрежение в последните дни заради настояването на домакините срещата да се проведе на стадиона в Бистрица, а не на Националния стадион, което бе уважено от БФС. "Поредният кръг от нашето първенство, при нас всичко е нормално, готвим се за поредния мач. Нищо по-специално от това, което до този момент подхождаме към всеки съперник. Благодарим на БФС за това решение, защото ни дава право да домакинстваме, както сме го правили и есента с редица други отбори, които гостуваха там и мачовете си преминаха напълно нормално", коментира Янчев на пресконференция днес.

До преди по-малко от година Янчев работи в ЦСКА като асистент на Стойчо Младенов и според него това ще му даде предимство в предстоящия сблъсък. "Познавам качествата на тези играчи, познавам и на нашите играчи класата и качествата. Това ми носи донякъде повече информация, защото съм бил и на двете места. Същевременно ми дава възможност да подготвя моите играчи в някои детайли, които съперникът прави по-добре, така че това е един плюс за мен. За радост нямам проблеми с контузени състезатели, Сидклей тренира на пълни обороти и очаквам документално да бъде готов. Дали ще попадне в групата за мача е изцяло мое решение, което ще се вземе в утрешния ден".

"Една победа ще ни даде шанс да се доближим до водачите в първенството и да ни отдалечи от нашите преследвачи, защото ние си имаме цел в това първенство и се борим да я постигнем. Още е рано да се правят каквито и да е заключения, тепърва ще се разделя формата в шестицата, където ще има много дербита и всичко ще се реши там", каза още Янчев.

Той коментира и решението на националния селекционер Младен Кръстаич да не повика голмайстора на Първа лига Ивайло Чочев за предстоящите мачове с Черна гора и Унгария от квалификациите за Евро 2024. "Ивайло е може би най-резултатният играч в Европа на тази позиция, но все пак националният селекционер има свои виждания и не се влияе формата на Ивайло. За мен е радостно, че той се намира в тази форма".

Двубоят ЦСКА 1948 - ЦСКА ще се играе в неделя, 12 март, от 16:45 часа. /БГНЕС