Тодор Янчев официално е новият старши треньор на ЦСКА 1948

Тодор Янчев официално е новият старши треньор на ЦСКА 1948. Бившият национал проведе финални разговори с ръководството на клуба и подписа договора си в клубния офис, като той и неговият треньорски щаб ще ръководят тима на „червените“ още от първото тренировъчно занимание за новата година.

Предстои наставникът да проведе и зимен подготвителен лагер със състава, за да го подготви по най-добрия начин за предстоящите битки от efbet Лига и турнира за Купата на България през пролетния полусезон.

За 46-годишния специалист това ще бъде първият елитен тим, който ще ръководи като старши треньор. Досега той е бил начело на Царско село, София 2010 и за кратко на Спортист (Своге). Бил е и помощник-треньор в ЦСКА и в казахстанския Кайсар. В кариерата си като помощник-треньор е работил в екип със старши треньор Стойчо Младенов, като двете армейски легенди отново ще имат възможност да си партнират – Янчев като старши треньор на ЦСКА 1948, а Младенов в ролята си на оперативен директор на клуба. Спортен директор на "армейците" пък е бившият съотборник на Янчев в ЦСКА - Кирил Котев.

Тодор Янчев има над 380 мача във всички турнири с червената фланелка, в които отбелязва над 30 гола. Играе на позицията дефанзивен полузащитник, като се превръща в любимец на феновете със своите лидерски качества, борбеност, себераздаване и принадлежност към червената идея. Дълги години носи капитанската лента на ЦСКА, а в евротурнирите с армейската фланелка изиграва 42 мача, което е абсолютен рекорд в червената история.

Полузащитникът е трикратен шампион на България с ЦСКА, както и веднъж носител на Купата. Освен това два пъти е печелил Суперкупата на страната. В кариерата си е носил още екипите на родните Нефтохимик и Славия, на турския Трабзонспор, на гръцкия Калитеа и на датския Рандерс. Има и 17 мача за националния отбор на България.

"Всички в клуба приветстваме обратно у дома големия ни капитан – Тодор Янчев!

Добре дошъл!

Успех!", пожелаха му от ЦСКА 1948. /БГНЕС.