Тодоров: Левски трябва да победи Ботев, за да си върне самочувствието

Левски се нуждае от победа над Ботев, за да се върне самочувствието в отбора, заяви временният треньор на "сините" Георги Тодоров на брифинг на "Герена", предаде репортер на БГНЕС.

"Винаги излизам с настроение за победа и това е съвсем нормално. Ситуацията в момента е малко по-различна - Ботев Пд са добър отбор, играят добре. В първия двубой ги намерихме малко не добре организирани, а сега са с настроение след победите над ЦСКА. Имат единици, които могат да решат мача. Неделев сам може да дава разликата между отборите. Ние нямаме друг начин, ако искаме да излезем от тази ситуация и трябва да търсим победата. Не може да се прави колектив и отбор без победи. С един успех ще дойде и самочувствието на момчетата, които не показват това, което могат", заяви Тодоров.

Той сподели, че по време на първото занимание под негово ръководството играчите са тренирали без настроение. "Бях доста недоволен от първата тренировката, но през седмицата футболистите се стараеха и сега не е така. Един квадрат промени и настроението, и желанието за работа, понякога съвсем дребно нещо може да промени всичко. Единствените, които могат да излязат от това състояние, са те, футболистите. Ако мога да им вдъхна увереност, спокойствие, самочувствието ще дойде на терена. Очаквам срещу Ботев да се раздадат, да търсят победата. Сигурно няма да е леко, но нищо леко няма. Пожелавам на следващия треньор наистина да промени Левски, отборът да радва феновете и футболистите да идват на тренировките с удоволствие, а не както беше на първата", заяви Тодоров.Той допълни, че е приел да оглави мъжкия отбор, тъй като просто е служител на клуба, а друг наставник едва ли би се съгласил да застане на кормилото на тима само за един месец. /БГНЕС