Тодоров: Ще играем атакуващо и ще търсим голове

"Ние трябва да играем атакуващо и да търсим голове, естествено, не трябва да допускаме голове, защото ако допуснем, горе-долу губим шанс", заяви треньорът на Левски Георги Тодоров преди утрешния двубой срещу Локомотив Пловдив за Купата на България, предаде репортер на БГНЕС.

Георги Тодоров

"Сините" загубиха първия полуфинален мач в Пловдив с 0:2 и утре от 20:30 часа ще се опитат да наваксат този пасив на "Герена". Тодоров разкри, че играчите на Левски ще бъдат тествани за коронавирус, след като вчера стана ясно, че нападателят на ЦСКА Томи Юрич е дал положителна проба за COVID-19. "Дано да няма някой с коронавирус, защото трябва да прекратяваме първенството. Здрави са, ще видим какво ще покажат тестовете, но не виждам да имат някакви проблеми. Не мога да кажа, че съм ги възстановил, защото те направиха само една възстановителна тренировка, днес е втората. Сега ще ги видя, но се надявам да са готови за утрешния мач. Както видяхте в предния мач, малко ни е трудно да издържим до 90-та минута, затова пък ще влязат хора, които не играха в предния мач, по-свежи. Зависи как ще започнем мача, това е много важно. Ако започнем както срещу ЦСКА, ще имаме много трудности. Искам да започнем агресивно и ако можем да вкараме ранен гол, ще бъде много добре. Много трудно могат да се изчистят грешките. В този мач трябва да се прояви много характер и воля. Момчетата проявяват търпимост, тренират, изразходваха се до краен предел в предния мач. Ще има промени в стартовия състав, няма да са доста, но ще има по-свежи хора. При всички случаи ще играем офанзивно, нямаме друг шанс. Ние трябва да играем атакуващо и да търсим голове, естествено, не трябва да допускаме голове, защото ако допуснем, горе-долу губим шанс", коментира Тодоров.

"Локомотив са един от малкото отбори, които се опитват да играят добър футбол и ако има разрешим да владеят топката, ще имаме много проблеми, защото това ще им даде самочувствие, а след това много трудно ще можем нещо да постигнем. Дори и с риска да не е толкова привлекателен футболът, колкото в мача с ЦСКА, но ако им дадем възможност да контролират топката, имат много добри изпълнители, те се забавляват докато играят, имат добър треньор, ще ни бъде много трудно", допълни той.

Тодоров разкри, че някои от футболистите с изтичащи договори в края на месеца ще останат в клуба до 2 юли, за да могат да вземат участие във финала за Купата ден по-рано, ако Левски се класира за него. Това са вратарят Милан Миятович, халфът Хали Тиам и нападателят Дени Алар. /БГНЕС