Том Фелтън и Ема Уотсън - от първата среща в "Хари Потър" до връзка за цял живот

За радост на феновете на Хари Потър, актьорите от сагата от време на време споделят спомените си. Този път 35-годишният Том Фелтън, който играе Драко Малфой, пише в мемоарите си Beyond The Wand за връзката си с Ема Уотсън, която играе Хърмаяни Грейнджър. Обсъждането на специална химия между тях не стихва досега.

Актьорът разбра, че Ема е неговата „сродна душа“ и след като двамата се срещнаха на снимачната площадка, те създадоха връзка за цял живот.

В книгата Фелтън пише, че за първи път те се срещнали на прослушване, когато тя била на 9, а той на 11 години. В самото начало на снимките обаче връзката между малките актьори не се е получила. Фелтън бил в компанията на други момчета, които играеха ученици на Слидерин, прекарваха време в слушане на рап и се подиграваха на танца на Ема, който тя подготви за филмовия екип.

„Ние се кикотехме на шоуто на Ема и кикотенето ни ставаше по-силно, докато тя танцуваше. Бяхме просто злобни момчета, най-вече защото смятахме, че е готино да се държим така. Чувствах се малко смотан и така си беше“, призна Фелтън.

След това обаче отношенията на актьорите започнаха да се променят. Известно е, че Уотсън е била влюбена във Фелтън, както самата актриса разкри миналата година. Според нея той е бил първата й любов, Том знаел за това и днес те си спомнят онова време с усмивка.

„Винаги съм изпитвал тайна любов към Ема, макар че може би не по начина, по който хората си мислят. Това не означава, че никога не е имало искра между нас“.

За първи път му казали, че Уотсън е влюбена в него, когато тя била на 12, а той на 15. Плюс, че той имал приятелка. Отначало той наистина не вярвал на слуховете.

„Започнаха да циркулират слухове, че връзката ни е нещо повече, отколкото си представяме. Отричах да я харесвам в този смисъл, но истината беше друга. Тогавашната ми приятелка веднага разбра, че между мен и Ема има нещо недоизказано. Спомням си, че използвах тази изтъркана фраза: „Обичам я като сестра“. Но не беше само това. Не мисля, че някога съм бил влюбен в Ема, но я обичах и й се възхищавах като човек по начин, който никога не бих могъл да изразя с думи. Бяхме сродни души. Знам със сигурност, че винаги мога да разчитам на Ема и тя винаги може да разчита на мен“.

Актьорите общуват приятелски и досега. През 2019 г. Уотсън беше гост в дома на Фелтън във Венис Бийч. Тогава той публикува снимки, на които я учи да свири на китара: снимките станаха истинска сензация в социалните мрежи. Романтичният подтекст в тези срещи обаче едва ли си струва да се търси. В момента Ема Уотсън излиза със син на британски бизнесмен.

В наскорошно интервю за The Times Of London, Фелтън изрази също подкрепа за авторката на Хари Потър Дж. К. Роулинг, която беше обвинена в трансфобия през последните години заради защитата на концепцията за биологичен секс. Редица актьори в сагата, включително Даниел Радклиф и Ема Уотсън, тогава се дистанцираха от писателката и разкритикуваха нейните изказвания.

„Бързам да напомня на себе си и на другите, че Хари Потър по някаква причина събра повече хора по света и повече поколения, отколкото вероятно всичко друго през последните 20 години. И е създаден от един човек - Джоан Роулинг, така че много съм й благодарен“, обясни Фелтън. /БГНЕС