Том Холанд си взема едногодишна почивка от Холивуд, последната му роля го е „разбила“

Том Холанд, известен най-вече с образа на Спайдърмен във филмовата вселена на Marvel, играе Дани Съливан в предстоящия сериал на Apple TV+ „The Crowded Room“. На 27-годишна възраст той е и изпълнителен продуцент на сериала, което бележи значително постижение в кариерата му. Въпреки успеха, Холанд разкри пред „Extra“, че предизвикателният проект го е „разбил“, което го е накарало да предприеме едногодишна почивка, за да се възстанови.


"Беше труден период, със сигурност", каза той пред изданието. В допълнение към навигирането в неизследвана емоционална територия, Том Холанд посочи, че отговорностите му като продуцент са внесли допълнителен стрес. "Сега си взимам една година почивка и това е резултат от това колко трудно беше това", добави той.

Том Холанд, който започва актьорската си кариера през 2006 г., се оказва потопен в строг график, когато поема ролята на Спайдърмен в MCU. Ролята изисква напрегнати снимки и включва огромни рекламни дейности и публични изяви. Освен това участието му в други предизвикателни проекти като „The Crowded Room“ усилва натоварването, като става ясно как това ниво на интензивност може да се отрази негативно на психичното му здраве.

Макар че „The Crowded Room“ явно е нанесъл емоционален удар върху Том Холанд, той донесе и някои положителни резултати. Миналия месец той сподели своята трезвеност от една година и четири месеца, признавайки, че процесът на заснемане на сериала по Apple TV+ му е помогнал да разпознае личните си отключващи фактори. Чрез сериала той изрази стремежа си аудиторията да демонстрира по-голяма съпричастност и уважение към онези, които се борят с предизвикателствата на психичното здраве.

В „The Crowded Room“ Дани Съливан (Том Холанд) е арестуван през лятото на 1979 г. заради участието си в стрелба в Рокфелер център. Невероятен следовател е натоварен със задачата да разплете загадката зад престъплението, за да попречи на действителния извършител да повтори действията си. Сериалът е базиран на реалните престъпления на Били Милиган, който е диагностициран с дисоциативно разстройство на личността.

Заедно с Том Холанд в сериала участват Уил Чейс, Лиор Раз, Аманда Сейфрид, Томас Садоски, Сам Вартоломеос, Нуала Клиъри и др. Сериалът стартира на 9 юни, когато дебютират първите три епизода, последвани от пускането на останалите седем епизода всеки следващ петък.

Отвъд сериал се очаква Том Холанд да се превъплъти в ролята на Питър Паркър в горещо очаквания "Спайдърмен 4". Според IMDB филмът е в предпродукция и все още не е сигурно дали едногодишната почивка на Холанд ще наруши графика или развитието на проекта. Подробностите около сюжета на филма се пазят в тайна и засега няма потвърдена дата на излизане.

По-нататък Том Холанд е ангажиран и с главната роля в предстоящ и неозаглавен биографичен филм за Фред Астер. Той трябва да вдъхне живот на легендарния американски певец, танцьор и актьор, известен с новаторската си хореография и грациозните си танцови движения в музикалния театър. Пол Кинг ще режисира филма по сценарий на Лий Хол и Мика Шрафт. /БГНЕС