Томас спечели PGA Championship след плейоф със Залаторис

Плейофна битка на три дупки определи новия шампион на PGA Championship, като в крайна сметка американецът Джъстин Томас надви сънародника си Уил Залаторис и триумфира с втора мейджър титла в кариерата си.

Финалният ден на втория за годината мейджър предложи драма, като изненадващият лидер Мито Перейра от Чили имаше преднина от един удар преди последната си дупка, а Залаторис и Томас се надяваха на грешка на чилиеца. Перейра изпрати своя драйв удар във водата и по този начин допусна двойно боуги, което го изпрати на трето място в крайното класиране и означаваше плейоф между Томас и Залаторис, в който двамата премериха сили на 13-та, 17-та и 18-та дупка на игрището в Тълса. По-опитният Томас, който започна деня със седем удара изоставане от първото място, успя да надделее с бърди на 17-та и по този начин спечели PGA Championship за втори път в кариерата си.

"Това беше странен ден, по-рано тази седмица ме попитаха каква преднина трябва да има някой, за да е сигурен, и аз отговорих, че няма такава преднина. Това игрище е толкова тежко. Но аз бях търпелив и не можех да повярвам, че стигнах до плейоф", сподели 29-годишният американец след успеха.

Третият мейджър турнир за 2022 е Ю Ес Оупън и ще се проведе в Бруклайн, Масачузетс в периода 16-19 юни. /БГНЕС