Томислав Дончев: България трябва да има компетентно правителство

Кризата с публичните финанси е на преден план, тя трябва да бъде решена без да се променя данъчната система, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде репортер на БГНЕС.

Днес кандидат-депутати от ГЕРБ провеждат среща с ръководството и представители на КНСБ.

България трябва да има нормално, компетентно правителство с адекватна солидна парламентарна подкрепа и много ми се иска всички политически лидери да потъпчат конюнктурните си страсти, защото като имаме бюджетна, енергийна и задаваща се криза на сигурността, няма нужда и от политическа, призова Дончев.

Ние сме готови дори да правим компромис с конюнктурния си партиен интерес, за да може България да има правителство, допълни още Томислав Дончев.

Според него, за някои политици войната в Украйна е като риалити формат, но подчерта, че тя е сериозна с вече няколко десетки хиляди жертви.

Икономическите последици от нея няма да изчезнат за година или две. Тя ще приключи или с неблагоприятен за всички ни ефект, или ще продължи дълго. Накъсването на веригите на доставки, породени не само поради кризата с енергийните ресурси, но и заради войната, ще окажат ефект върху всички ни и сега все повече трябва обединение, заяви още Дончев. /БГНЕС