Томислав Дончев: Няма толкова лесно да ни пречупят

Ако някой с някоя болна глава си е въобразил, че ще ни пречупят искам да му кажа още рано сутринта, че е сбъркал.

Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред сградата на Главната дирекция на "Национална полиция", където снощи бе отведен лидерът на партията Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Ние не може да не защитим лидера си. Ако някой болен мозък си въобразява, че може да злоупотреба с държавните институции, той е сбъркал, каза още Дончев и добави: Познавам Бойко Борисов от над 10г. Не вярвам, че той може да е изнудвал когото и да е. Тази операция има за цел да обезглави опозицията, каза още Томислав Дончев.

„Целта на това, което се случва е хората да се страхуват. Ако покажем уплах, това нещо ще продължи. Скоро може да преследват и журналисти, защото задават въпроси“, каза заместник-председателят на ГЕРБ, определяйки случилото се с Борисов като недопустимо от всякаква гледна точка – морална и правна.

„Проблемите на едно управление не се решават, когато прибереш лидера на опозицията. Искам да попитам дали днес бензинът и продуктите са по-евтини? Ако властта продължи в този дух, българските граждани не ги чака нищо добро“, категоричен е Дончев.

Според него задържането на Бойко Борисов е „драматургия“, която няма нищо общо с посещението на Лаура Кьовеши в България. „Видно е, че между нейния ресор и това, което се случва няма нищо общо“, добави Дончев.

Според Никола Николов "това е театър организиран от Бойко Рашков и Кирил Петков за да прикрият своята пълна безпомощност".

Цялата тази ситуация е абсурдна. Връщаме се към 1945 г., когато хиляди са били отвеждани от домовете си. Понеже не им харесва съдебната система остава да върнат Народния съд. Това каза другият зам.председател на ГЕРБ Делян Добрев по повод обиска и отвеждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов късно снощи в ГД "Национална полиция". Според Добрев с това задържане правителството на Кирил Петков цели да прикрие важни решения свързани с военния конфликт в Украйна.

Очаквайте още подробности. /БГНЕС